Hlavní obsah

Sestřelil soupeře, pak nakopl rozhodčího. Trest vousáče neminul

Praha

Rozhodčí je nedotknutelný. Alespoň by měl být. V zápalu boje v kleci na to ale zapomněl Roy Nelson. Ten poslal soupeře v září k zemi. Antonio „Bigfoot“ Silva se poté jen bránil jeho pravačce. Po pěti tvrdých ranách zasáhl ringový rozhodčí John McCarthy a ukončil nakládačku, což Nelson psychicky neunesl a nakopl sudího. Nyní přišel trest - devět měsíců distanc a nedobrovolné zkrácení kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Roy Nelson to v kleci přehnal a přišel trest. Stop na devět měsíců a pokuta přes 23 tisíc dolarů.

Článek

Verdikt vynesl zástupce brazilské asociace MMA (CABMMA). Nelson navíc také vyfasoval pokutu, která dosáhla výše 80 tisíc brazilských realů, což je více než 23 tisíc dolarů. Informaci přinesl server mmafighting.com.

V rozsudku se také píše, že pokud se Nelson omluví uvnitř oktagonu, případně na tiskové konferenci organizace UFC do 31. prosince 2016, může být jeho trest snížen na šest měsíců, ale navýší se mu pokuta na 45 tisíc dolarů.

Krátce po kopanci se Nelson omluvil, ale také uvedl, že nelituje svého rozhodnutí, nechtěl soupeři ublížit a cítil, že měl být souboj naopak ukončen dříve.

„Když jsem ho trefil, věděl jsem, že jsem ho srazil prvním úderem, pak jsem mu dal ještě jednou. Měl jsem v hlavě, zpomal, jako bych měl s Johnem (rozhodčí) rozhovor: Hej, chlape, jaký tam je počasí. Tak jsem se cítil, jsme se Silvou přátelé, je má rodina, nemám potřebu ho mlátit pěstí," řekl Nelson na pozápasové tiskové konferenci v září.

Reklama

Související témata: