Hlavní obsah

Arrows chtějí ukončit dračí nadvládu. Dvacet titulů jim stačí, pousmál se Kepák

Ostrava

Jen tři týmy se za čtvrtstoletí, kdy se v Česku hraje baseballová extraliga, zatím radovaly z titulu. Jeden vybojovala Kotlářka Praha, třikrát se z mistrovského poháru těšila brněnská Technika a dvacetkrát zvítězili Draci Brno. A to by ostravští Arrows rádi narušili.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

„Moc rád bych si ten titul taky jednou užil. Máme v týmu výborné hráče a velkou šanci. Jsem optimista a věřím, že nejméně finále hrát budeme. Dvacet titulů Draků stačilo, trochu to ten baseball už devastuje," řekl prezident Arrows Ostrava Radim Kepák.

V minulé sezóně doletěly ostravské Šípy až do semifinále, kde prohrály 2:3 na zápasy právě s Draky Brno. „Loni nám odešlo šest hráčů, vlastně všichni zadáci, a to bylo velké oslabení. Do týmu se posunuli mladí odchovanci, s nimiž jsme skončili nakonec třetí, což považuji za obrovský úspěch a naději do letošní sezóny," připomněl Kepák.

Před novou sezónou, kterou Ostrava odstartuje v pátek 31. března od 19 hodin doma proti Skokanům Olomouc, se do týmu vrátily opory Tomáš Ondra, Michael a Marko Vykoukalové, Jan Citovecký, Jan Řeháček a z hostování v Olomouci také Aleš Navrátil. Ten sebou z Hané přivedl Američana Devona Ramireze, dalšími novými tvářemi jsou Australan Cameron Russ a Američan Joe Goodman. „Baseballem se už devět let hlavně bavím," řekl Ramirez. „Ostravu díky Alešovi znám a líbí se mi, jakým směrem jde. Můžeme tady uhrát velký výsledek," řekl americký pálkař.

Hrající trenérskou dvojici vytvoří nejlepší nadhazovač minulé sezóny Boris Bokaj a Aleš Navrátil. „Extraliga se letos hraje trochu jiným systémem, přibyly dva týmy. Nejprve se v základní části utká čtyřkolově každý s každým, následně šest nejlepších postoupí do nadstavbové části. Zápasů bude hodně a první cíl je dostat se do šestky. I když máme v týmu několik cizinců, budeme stavět především na odchovancích, kterým budou zahraniční hráči krýt záda," naznačil Navrátil.

Ostravský klub chystá pro domácí zápasy několik speciálních akcí. První, takzvaný Opening Day, se uskuteční už tento pátek. „Vstup do areálu bude zdarma, kdo bude chtít sledovat utkání z tribuny, zaplatí padesátikorunu. Všem budou k dispozici mladí hráči, kteří těm, kdo se v pravidlech baseballu až tolik neorientují, vysvětlí, co se na hřišti právě děje," řekl Kepák.

Titul obhajují Draci Brno, stříbro Kotlářka Praha. Novými týmy v baseballové extralize jsou Třebíč Nuclears a Olympia Blansko.

Úvodní víkend baseballové extraligy:
Pátek 31. března: Draci Brno - Olympia Blansko, Eagles Praha - Třebíč Nuclears, Arrows Ostrava - Skokani Olomouc.
Sobota 1. dubna: Skokani - Arrows, Technika Brno - Cardion Hroši Brno, Tempo Titans Praha - Kotlářka Praha, Nuclears - Eagles, Olympia - Draci.
Neděle 2. dubna: Hroši - Technika.

Reklama