Hlavní obsah

Krpálek už pocítil nárůst váhy a obměňuje šatník. Bude hůř, ví

Praha

Pokračuje v nabírání svalové hmoty, vždyť první vrchol v nové kategorii v podobě mistrovství Evropy judistu Lukáše Krpálka čeká už koncem měsíce ve Varšavě. Zatím mu váha ukazuje 115 kilogramů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Judista Lukáš Krpálek v rámci přípravě vyrazil i na sjezdovky.

Článek

„Trochu se to hýbe. Samozřejmě bych se chtěl dostat na 120 až 125 kilo, ale to bude nějaký rok trvat,“ tuší olympijský vítěz v kategorii do 100 kilogramů. I zhruba patnáctikilový nárůst hmotnosti ale Krpálek pocítil. Třeba na svém šatníku. „Samozřejmě mi plno věcí není. A myslím, že bude hůř,“ usmívá se.

Po přestupu o kategorii výš zatím Krpálek otestoval své schopnosti proti nejtěžším judistům světa na turnaji v Düsseldorfu, kde skončil pátý. O víkendu zamíří do turecké Antalye na generálku před ME. „Tam bude asi o něco slabší konkurence než v Německu. Beru to jako rozeprání před Evropou,“ vysvětluje svěřenec Petra Laciny.

Syn skoro nebrečí

Původně zvažoval, že by se ve Varšavě představil jen v soutěži družstev, ale nyní počítá i s individuálním závodem.

„Potřebuju se prát na závodech, to je něco jiného než na trénincích. Nepojedu tam s tím, že chci za každou cenu medaili. Beru to jako přípravu a chci zvládnout co nejvíc zápasů,“ předsevzal si Krpálek, jemuž se daří vedle fyzicky i časově náročného tréninku trávit co nejvíc času se svým devítiměsíčním synem Antonínem.

 

Randori... #priprava #ME #judo #judokas #randori @lukaskrpalek

Příspěvek sdílený Eva Krpálková (@evakrpalkova),Dub 3, 2017 v 7:24 PDT

„Když jsem v Česku, mám trénink brzo ráno, třeba už v šest nebo v sedm, kdy malý ještě spí. Pak přijedu domů, kdy už jsou po snídani a celé dopoledne si spolu hrajeme,“ vypráví Krpálek. „A když jedu někam do zahraničí, samozřejmě se mi stýská a těším se domů. Tonda je zlatíčko, skoro nebrečí, když mu zrovna nerostou zuby jako poslední dva týdny,“ dodává.

Reklama

Související témata: