Hlavní obsah

Napodobí Kličko svůj idol a bude boxovat do padesáti?

Praha

Konec profesionální kariéry v 41 letech? Podle manažera Bernda Boenteho může Vladimir Kličko boxovat ještě další roky. Například až do padesáti let? Hodně může napovědět zápas s Anthonym Joshuou, který je na programu 29. dubna. Na fotbalový stadión ve Wembley má přijít 90 tisíc fanoušků, kteří se těší na duel dvou těžkých vah.

Foto: Facebook

Do kolika let bude boxovat Vladimir Kličko?

Článek

„Jestliže vám je jedenačtyřicet let, nemůžete očekávat, že někdo bude bojovat další deset let, ale on (Kličko) vždycky říkal, že jeden z jeho idolů je Bernard Hopkins. A víte, jak dlouho bojoval on," citoval manažera server skysports.com.

Američan odboxoval svůj 67. profesionální zápas loni, bylo mu 51 let a 337 dnů. „Nevím, jestli Vladimir bude boxovat i v padesáti, ale jednou věcí jsem si jistý, tento zápas není jeho poslední. Minulých pět, šest let nikdy nehovořil o tom, jak dlouho bude bojovat. Jde do toho, pak se rozhodne," doplnil Boente a jeho slova nepřímo potvrdil i samotný Kličko, který se bude chtít vrátit za pár dnů na samotný vrchol boxerské hierarchie.

„Necítím se na svůj věk, nejde jen o prázdná slova. I když mi je 41, stále se zlepšuju, to je pro mě vzrušující a zajímavé. Cítím se dobře, ptám se, proč jsem neměl takové znalosti před dvaceti lety, došel bych mnohem dál," dodal Kličko.

Česko má hokejového Jágra

Jedenačtyřicetiletý bijec devět a půl roku neprohrál. Až na podzim roku 2015 mu sebral všechny mistrovské pásy Tyson Fury. Sedmadvacetiletý Angličan Joshua ještě neodešel z ringu poražen. Jeden z těžké váhy padne 29. dubna.

Joshua má v profesionálním ringu za sebou 18 zápasů, všechny vyhrál, navíc stylem K.O. Mezi šestnácti provazy strávil 44 kol. Kličko podstoupil 68 soubojů a 64 jich vyhrál, 53 stylem K.O. V ringu strávil 358 kol.

Sportovní dlouhověkost se občas objeví jako anomálie, která vzbudí pozornost. Jedna z největších hokejových je i v Česku. Jaromír Jágr letos odehrál další sezónu v NHL, je mu pětačtyřicet let. Několikrát řekl, že když mu bude sloužit zdraví, chtěl by hrát až do padesáti.

Reklama