Hlavní obsah

Softbalisté chtějí na světovém šampionátu do play off

Praha

Čeští softbalisté mají na nadcházejícím světovém šampionátu v kanadském Whitehorse dva cíle. Prvním je postup do vyřazovacích bojů, tím druhým, dlouhodobějším, nasbírat zkušenosti, které chtějí prodat za dva roky na MS v Praze a Havlíčkově Brodě.

Foto: Softball.cz/miwi

Softbalisté chtějí na světovém šampionátu do play off

Článek

V Kanadě začne turnaj souboji ve skupinách v pátek. Čeští mistři Evropy se utkají s Dánskem, šestinásobnými světovými šampiony z Nového Zélandu, Venezuelou, Británií, Botswanou, Japonskem a Tureckem.

"Podle toho, jak je to rozdané, tak nesmíme prováhat zápas s Dánskem, který může být nervózní, a musíme zvládnout zápas s Británií. Ten bude klíčový pro postup. A ideálně se pak pokusit porazit i někoho silnějšího," řekl trenér Jaroslav Korčák. Do play off se dostanou čtyři nejlepší týmy z každé ze dvou skupin.

Předloni se softbalistům podařilo postoupit do play off, v kterém vypadli s Japonskem. Nejlepší výsledek zaznamenali v roce 2000, kdy skončili šestí.

"Myslím, že máme jeden z nejsilnějších týmů za poslední dobu, a věřím, že něco předvedeme," řekl kapitán David Mertl z pražského Spectra. "Našimi silnými stránkami jsou týmový duch a pálka, v které jsme schopni se vyrovnat těm nejlepším, stejně tak i agresivní běh a rychlost," dodal.

Do kanadského Yukonu se už podruhé podívá nadhazovač Michal Holobrádek. "Byl jsem tam s juniory už v roce 2014," řekl havlíčkobroský hráč a doplnil: "Bude to pro mě první šampionát s chlapama. Doufám, že nezklamu a něco předvedu."

Titul obhajuje domácí Kanada, která předloni porazila ve finále Nový Zéland. Zlato v minulosti získali už jen Američané a Australané. MS se hraje popatnácté.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.