Hlavní obsah

Lukostřelkyně Macková získala na Světových hrách bronz

Vratislav

Terénní lukostřelkyně Martina Macková vybojovala na Světových hrách v neolympijských sportech bronz v disciplíně holý luk. Bilanci české výpravy ve Vratislavi rozšířila čtyřiapadesátiletá reprezentantka na šest medailí.

Foto: Czechteam.info, ČTK

Terénní lukostřelkyně Martina Macková.

Článek

Macková postoupila z kvalifikace do semifinále a po porážce 39:47 s pozdější vítězkou Cinziou Nozigliaovou z Itálie zvítězila v boji o bronz nad Slovinkou Tinou Gutmanovou 51:41.

"To semifinále jsem si prohrála sama, byla jsem strašně nervózní. To se mi vůbec nedařilo," řekla webu českého týmu Macková.

Zatímco v semifinále nastřílela jen 39 bodů, v boji o třetí místo jich měla o 12 více. Předčila tak i finálový výkon Nozigliaové. "Před bojem o medaili jsem si řekla, že si půjdu prostě pěkně zastřílet, a povedlo se to. Jsem moc ráda a šťastná, to je pro mě obrovský úspěch," prohlásila Macková, která je také mistryní Evropy z roku 2015.

Další medaili přidají s jistotou inline hokejisté. Po dvou bronzech z minulých ročníků budou v sobotu bojovat o zlato. V semifinále vyhráli nad Švýcarskem 5:2 a v sobotu se utkají o triumf s Francií, která zvítězila nad Kanadou 5:1. Po dvou brankách týmu trenéra Martina Tvrzníka dali Jakub Cik a Michal Šimo.

Florbalisté si po čtvrteční prohře s Finskem 2:4 zajistili díky výhře nad domácím Polskem 12:1 postup do sobotního semifinále ze druhého místa skupiny A. Od 17:00 se utkají se Švédskem, které po vítězství nad Švýcary 3:0 ovládlo skupinu B. Šesti body za tři branky a stejný počet asistencí se proti outsiderovi zaskvěl útočník Patrik Dóža.

Světové sportovní hry v neolympijských disciplínách Vratislavi:
Florbal - muži:
Skupina A:
ČR - Polsko 12:1 (6:0, 5:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Tomašík (M. Beneš), 4. Valeš (Dóža), 6. Šebek (Němeček), 10. Dóža (Jendrišák), 14. Curney (Jendrišák), 15. Valeš (M. Beneš), 16. Šebek (Dóža), 17. Němeček (Tomašík), 22. Suchánek (Dóža), 24. M. Beneš, 27. Dóža (Valeš), 41. Dóža (Garčar) - 18. Sienko (Kostela).
Inline hokej - muži:
Semifinále:
ČR - Švýcarsko 5:2 (3:1)
Branky: 14. a 39. Cik, 18. a 40. Šimo, 16. Loskot - 10. Tschannen, 33. Maier.
Francie - Kanada 5:1 (1:0).

Reklama