Hlavní obsah

Pražský triatlon vyhráli Heemeryck a Charlesová

Praha

Třetí ročník triatlonového závodu v Praze, který byl poprvé zařazen do série Challenge, vyhráli Belgičan Pieter Heemeryck a Britka Lucy Charlesová. Na tratích 1,9 km plavání, 90 km na kole a 21,1 km běhu v atraktivních kulisách české metropole obsadil mezi muži sedmé místo Pavel Petrásek a čtvrtá byla Simona Křivánková.

Petr Vabroušek - Jak na triatlon

Článek

"Moc jsem si užil cyklistickou trasu, která mě neskutečně bavila. A dobíhat do cíle s výhledem na historické budovy Prahy? To bylo vážně úžasné," uvedl Heemeryck, kterého trénuje Čech Luboš Bílek. Druhý doběhl s odstupem půldruhé minuty mistr Evropy ve středním triatlonu Andreas Dreitz, na třetím místě skončil další Němec Patrick Dirksmeier.

Letošní mistryně světa z celosvětové série Challenge Charlesová zvítězila rozdílem třídy. Druhá skončila se ztrátou osmi a půl minuty vicemistryně světa v dlouhém triatlonu Yvonne van Vlerkenová z Nizozemska, třetí místo obsadila Polka Ewa Bugdolová.

Nejlepší Češi byli s umístěním v elitní desítce maximálně spokojeni. "Byl to těžký závod. Na kole jsem si nechal kluky ujet a v běhu už se mi to nepodařilo dohnat, jelikož mě chytaly křeče. I tak jsem ale moc spokojený. Kdyby mi někdo před závodem řekl, že budu mezi českými závodníky první, tak bych tomu určitě nevěřil," uvedl Petrásek, který za vítězným Belgičanem zaostal o 16 minut.

"V Praze jsem závodila poprvé a s výsledkem jsem maximálně spokojená. Byl to skvělý zážitek a to i díky tomu, kolik se tu sešlo českých závodníků," pochvalovala si Křivánková, které uniklo umístění na stupních vítězů o 44 sekund.

Závod ve středním triatlonu Challenge Prague (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh):
Muži:
1. Heemeryck (Belg.) 3:47:45
2. Dreitz (Něm.) -1:29
3. Dirksmeier (Něm.) -6:50
...7. Petrásek (ČR) -15:59
8. Soukup (ČR) -16:49
11. Daněk (ČR) -17:55.
Ženy:
1. Charlesová (Brit.) 4:11:21
2. Van Vlerkenová (Niz.) -8:35
3. Bugdolová (Pol.) -12:03
4. Křivánková (ČR) -12:47
...8. Kotopuluová (ČR) -17:43
17. Jíšová (ČR) -36:49.

Reklama

Související témata: