Hlavní obsah

Gymnastický víceboj na MS po pádu Běljavského ovládli Číňané

Montreal

Mistrem světa v gymnastickém víceboji se v Montrealu stal Číňan Siao Žuo-tcheng před krajanem Lin Čchao-pchanem. Bronz získal Japonec Kenzo Širai.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Číňan Siao Žuo-tcheng na MS v Montrealu.

Článek

Bez medaile skončil Rus David Běljavskij, který byl před závěrečným cvičením v čele, ale pád z hrazdy ho odsunul mimo stupně vítězů. "Soustředil jsem se jenom na to, že to musím odcvičit od začátku do konce, na nic nemyslet a nespadnout. Ale stalo se," řekl mistr Evropy ve víceboji z roku 2013. "Možná při mně nestálo štěstí. Ale čekají mě ještě tři finále (na nářadích) a na ty se teď budu koncentrovat," uvedl Běljavskij.

Další z kandidátů na medaili Oleg Verňajev z Ukrajiny spadl při cvičení na koni i z hrady a obsadil až osmé místo. Nepovedlo se mu navázat na olympijské stříbro z Ria de Janeiro.

Siao Žuo-tcheng se postaral o první čínský triumf ve víceboji na velké světové akci od vítězství Jang Weje na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008.

Ve finále chyběl japonský favorit Kohei Učimura. Šestinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz ve víceboji si v kvalifikaci poranil nohu a musel odstoupit.

V kvalifikaci vypadli oba čeští reprezentanti David Jessen a Daniel Radovesnický.

Mistrovství světa ve sportovní gymnastice v Montrealu:
Muži - víceboj:
1. Siao Žuo-tcheng 86,933
2. Lin Čchao-pchan (oba Čína) 86,448
3. Širai (Jap.) 86,431
4. Běljavskij (Rus.) 86,315
5. Larduet (Kuba) 86,031
6. Wilson (Brit.) 85,332
...
v kvalifikaci
35. Jessen
36. Radovesnický (oba ČR)

Reklama

Související témata: