Hlavní obsah

Zraněná krasobruslařka Medveděvová nebude obhajovat zlato na MS

Moskva

Dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Jevgenija Medveděvová se kvůli zranění nohy nezúčastní světového šampionátu v Miláně, který se koná příští týden. Ruskou hvězdu trápilo zranění už loni na podzim a úplně v pořádku nebyla ani na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde v boji o zlato podlehla o 1,3 bodu krajance Alině Zagitovové.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Jevgenija Medveděvová.

Článek

Ruská krasobruslařská federace dnes oznámila, že lékaři Medveděvové nařídili minimálně na čtyři týdny vynechat skoky z poraněné nohy. Dvojnásobná mistryně světa a Evropy by se díky tomu mohla vyhnout operaci.

Při neúčasti osmnáctileté Medveděvové tak nebude na MS v Miláně startovat ani jeden ze zlatých medailistů z loňského šampionátu v Helsinkách. Minulý týden se kvůli zranění odhlásili Japonec Juzuru Hanju a čínská sportovní dvojice Suej Wen-ťing, Chan Cchung. Kanadský taneční pár Tessa Virtueová, Scott Moir ukončil definitivně kariéru po zisku olympijského zlata v Pchjongčchangu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.