Hlavní obsah

Mladý pětibojař Vlach v Los Angeles zvládl nejlíp běh se střelbou

Los Angeles

- Dvacetiletý moderní pětibojař Martin Vlach se při své premiéře ve Světovém poháru blýskl v Los Angeles nejlepším výkonem v závěrečné kombinované disciplíně. V běhu a střelbě se posunul o jedenáct příček na konečné 21. místo.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Marek Grycz na archivním snímku z juniorského mistrovství Evropy.

Článek

"Být na prvním svěťáku ve finále, skončit kolem dvacítky a navíc vyhrát kombi, to je opravdu skvělý výsledek," chválil reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě Vlacha, trojnásobného medailistu z loňského mistrovství Evropy juniorů.

"Jeho výkon byl podle mě absolutně mimo to, o čem snil. Trenéři ostatních týmů pokukovali, co se to děje," uvedl Kučera. "Vychází nám, že tu poslední disciplínu dal v absolutním českém rekordu. Takhle rychle to nikdy nezvládl ani David Svoboda, ani Honza Kuf," dodal kouč.

Další český junior Marek Grycz, loňský mistr Evropy v této kategorii, obsadil 35. pozici. Vítězem se stal Korejec I Či-hun.

Oba mladí čeští reprezentanti ztratili v šermu. "Právě v šermu je rozdíl mezi juniorskou a seniorskou výkonností největší, což se tady potvrdilo. Ale byla to pro kluky obrovská zkušenost, šermovat s takovými soupeři. Takovou úroveň u juniorů zatím nezažili ani vzdáleně. Jsem si jistý, že s přibývajícími zkušenostmi půjdou oba nahoru," řekl Kučera.

Závod SP v moderním pětiboji v Los Angeles:
Muži:
1. I Či-hun (Korea) 1468
2. Demeter 1446
3. Szép (oba Maď.) 1445
...21. Vlach 1395
35. Grycz (oba ČR) 1349
Ženy:
1. Gubajdullinová (Rus.) 1359
2. Soterová (It.) 1352
3. Alekszejevová (Maď.) 1341

Reklama