Hlavní obsah

Otec tenisty ničil soupeře drogami

BORDEAUX

Jak zajistit synův úspěch v tenisovém světě? Jednoduše. Tajným podáváním léků proti stresu, jejichž vedlejším účinkem je malátnost a ospalost, soupeřům... Takový nápad se zrodil v hlavě Francouze Christophe Fauviaua, který byl za tuto 'pomoc' o víkendu v Bordeuaux zatčen.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Otec šestnáctiletého hráče - Fauviau, vysloužilý voják z oblasti Landes na jihozápadě Francie - však možná zavinil i smrt jednoho z mladých tenistů. Policisté jej totiž zadrželi krátce poté, co jeden ze soupeřů jeho syna zemřel při autonehodě. Jako o příčině se hovoří o ztrátě kontroly nad vozidlem a pitva pětadvacetiletého Alexandra Lagardereho odhalila v jeho těle látku Temesta.

Po Lagardereho smrti si policisté dali do souvislosti další případy, kdy si jiní dva hráči stěžovali na Fauviaua. Jeden z nich se objevil na policejní stanici koncem června a pověděl, že na jednom turnaji viděl Maximova otce před semifinálovým zápasem, jak cosi namíchal do jeho pití. Z láhve se prý nenapil, nicméně zápas prohrál. Tentýž tenista také policistům sdělil, že Fauviaua pak viděl bloumat kolem lahví hráčů i před finále. Maximův finálový soupeř po utkání onemocněl a musel být odvezen do nemocnice.

Případ otřásl celým tenisovým děním ve Francii, protože ačkoli se Fauviaův syn Maxime nepohybuje na špici tamní juniorky, má mnohem nadějnější sestru. Dvanáctiletou Valentine považují tenisoví odborníci za jeden z největších talentů, které kdy Francie měla. Vyšetřovatelé nemají podezření, že by děti o počínání svého otce věděly.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 2 : 0 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 2 : 0 probíhá Živě
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.