Hlavní obsah

OBRAZEM: Na kurtech v Dauhá běhají nejlepší tenistky světa a kočky

PRAHA

Turnaj mistryň v katarském Dauhá je v plném proudu. Po dvou dnech vyrovnaných zápasů je už jasné, že na prvním místě světového žebříčku přezimuje Američanka Serena Williamsová. Její největší soupeřka v boji o tenisovou královnu Ruska Dinara Safinová totiž musela z turnaje odstoupit kvůli bolavým zádům.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Serena Williamsová během utkání na Turnaji mistryň

Článek

Třiadvacetiletá Dinara Safinová moc chtěla být první ruskou tenistkou, která by sezónu ukončila na prvním místě ve světovém žebříčku. Její tělo ale bylo proti. Už tři měsíce se léčila s bolavými zády.

Dinara Safinová musela kvůli bolavým zádům odstoupit z Turnaje mistryňfoto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

V prvním utkání nastoupila Safinová proti Srbce Jeleně Jankovičové.  V prvním setu za stavu 1:1 ale zápas kvůli bolestem skrečovala. "Moje tělo to vzdalo. Asi jsem měla po US Open přestat hrát. Ale stále byl žebříček ve hře, a proto jsem se svým tělem bojovala," vysvětlovala se slzami v očích Safinová.

Jelena Jankovičová na Turnaji mistryň v Dauháfoto: Reuters/Fadi Al-Assaad

Velký souboj nabídl zápas mezi sestrami Williamsovými. Z výhry se nakonec radovala Serena. Zpestřením v "sesterské bitvě" byla i pobíhající kočka po kurtu.

Během zápasu mezi Serenou Williamsovou a její sestrou Venus se na kurt podívala i kočka.foto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Venus Williamsová prohrála na Turnaji mistryň již své druhé utkání. Devětadvacetiletá Američanka tak nyní musí doufat, že v její skupině Jelena Dementěvová už nezíská ani bod a sama bude muset zvítězit nad Světlanou Kuzněcovovou, jinak se jí sen o obhajobě titulu nesplní.

Venus Williamsová během zápasu proti sestře Sereně na Turnaji mistryňfoto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Zajímavý souboj nabídlo také utkání mezi Viktorií Azarenkovou a Caroline Wozniackou. Obě talentované tenistky se Turnaje mistryň účastní poprvé v kariéře. Dvacetiletá Azarenková vyhrála nad o rok mladší Wozniackou první set.

Viktoria Azarenková v zápase proti Carolině Wozniackéfoto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Avšak Wozniacká se nevzdala a i se zraněným stehenním svalem otočila téměř ztracené utkání. A po setech 1:6, 6:4 a 7:5 se mohla radovat z prvního vítězství v Bílé skupině. Azarenková obrat zápasu těžce nesla a rozmlátila raketu.

Caroline Wozniacká po vítězství nad Viktorií Azarenkovoufoto: Reuters/Fadi Al-Assaad

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton