Hlavní obsah

Štěpánek v Prostějově zvládl i semifinále a může se těšit na boj s kamarádem Hájkem

PROSTĚJOV

Tenista Radek Štěpánek po nemoci pokračuje na turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově ve spanilé jízdě, když vyhrál i čtvrtý zápas tentokrát s Kazachem Andrejem Golubjevem 6:3, 6:2 a může se těšit na sobotní finále. V něm se utká s obhájcem loňského titulu, kamarádem Janem Hájkem, který ve třech setech vyřadil dalšího Čecha Jaroslava Pospíšila 6:4, 2:6, 6:3.

Foto: Albert Gea, Reuters

Radek Štěpánek se úspěšně vrací na kurty.

Článek

„Od začátku jsem byl agresivnější, cítil jsem se už lépe i na síti. Snažil jsem se výměny co nejvíce zkracovat, abych mu nedal čas a zápas jsem měl pod kontrolou. Všechno se mi tady daří a za to jsem rád. Před turnajem jsem nevěděl, co mohu čekat. Finále je pro mě obrovským povzbuzením a doufám, že to budu já, kdo se po něm bude radovat,“ uvedl Štěpánek s tím, že s Hájkem se znají perfektně a tak nelze čekat, že by jeden druhého překvapil. „Hrajeme úplně odlišně. On ze základní čáry, s výborným pohybem. Věřím ale, že zvládnu i ten poslední krok. Od toho jsem přece tady,“ dodal Štěpánek.

Hájek svedl s Pospíšilem obrovskou bitvu, která trvala dvě a čtvrt hodiny. „Byl to určitě můj nejtěžší duel tady na turnaji. Strašná dřina. Jsem rád, že jsem to zvládl. Nastoupil jsem nervózně, zbytečně opatrně. Naštěstí jsem ale první set zlomil, byť se pro mě vyvíjel špatně. Jarda však začal hrát ještě lépe. Když jsem prohrával 4:0 ve druhém setu, raději jsem začal myslet už na ten třetí, abych chytil jeho začátek. To se sice podařilo, ale stejně jsem to dotáhl do úspěšného konce až s vypětím všech sil,“ tvrdil Hájek.

„Věděl jsem, že hraji o životní úspěch a tak jsem do toho dal všechno. Porážkou jsem proto hodně zklamán, přestože jsme oba hráli velmi dobrý tenis od základní čáry. Litovat mohu hlavně prvního setu, kdy jsem měl dlouho navrch, ale pak jsem udělal dvě hrubé chyby a Honza toho dokonale využil. Málo jsem si také pomáhal servisem,“ uvedl Pospíšil, který diváky několikrát udivil, když místo pravé ruky, použil k úderu levou. „Občas si tak pomáhám. Rád vzpomínám na moment, když jsem levou kdysi prohodil Djokoviče, tehdy začínal a on poté zahodil raketu a zatleskal mi,“ prozradil Pospíšil.

UniCredit Czech Open v Prostějově
Dvouhra - semifinále
Hájek (6-ČR) - Pospíšil (ČR) 6:4, 2:6, 6:3, Štěpánek (1-ČR) - Golubjev (Kaz) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton