Hlavní obsah

Kurnikovová s Hingisovou ve Wimbledonu válí, další návrat ale neplánují

LONDÝN

Ještě jim není ani třicet a už hrají ve Wimbledonu mezi veteránkami. Bývalé skvělé tenistky Anna Kurnikovová a Martina Hingisová spolu ve čtyřhře drtí své soupeřky. Návrat na okruh WTA ale obě razantně odmítají...

Foto: Phil Noble, Reuters

Ruska Anna Kurnikovová (vlevo) žertuje s Martinou Hingisovou během čtyřhry ve Wimbledonu proti Hobbsové se Smithovou.

Článek

Rusko-švýcarská dvojice se před časem rozhodla, že si ve Wimbledonu zahraje veteránskou čtyřhru a pokusí se tak navázat na společné úspěchy z minulých let. Anna Kurnikovová a Martina Hingisová spolu totiž v letech 1999 a 2002 ovládly čtyřhru na Australian Open.

A zatím to s jejich plány vypadá velice nadějně. Kurnikovová s Hingisovou nejdříve porazily dvojici Anne Hobbsová a Samantha Smithová 6:2 a 6:4. A ve čtvrtek zdolaly pár Helena Suková a Andrea Temešváriová 6:1 a 6:4. Není tedy divu, že se jich lidé často ptají, zda spolu neplánují návrat do profesionálního tenisu.

„V posledních třech letech jsem nedohrála moc zápasů na úrovni. Jsou to sice jen tři roky, ale moje závazky a životní směřování je dnes už jiné než tenisové. Nedá se jen tak vrátit a říci, že jsem přišla vyhrát grandslam. Je skvělé mít parťačku, jakou je Anna. Prožily jsme spolu na kurtech mnoho krásných chvil. Brzy mi bude třicet a mám už jiné priority,“ uvedla na oficiálních webových stránkách Wimbledonu Martina Hingisová, která poté, co v roce 2007 měla pozitivní dopingový test, ukončila kariéru.

"Návrat na profiokruh bych nezvládla po fyzické stránce. Tyto wimbledonské zápasy nejsou tolik namáhavé, je to jen zábava. Pokud bych však měla odehrát skutečný zápas na úrovni, zřejmě by mě to hodně bolelo," přiznala Anna Kurnikovová, která okruh WTA opustila kvůli vleklým zdravotním problémům už před sedmi lety.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.