Hlavní obsah

Legendy bavily v Prostějově více tenisem než humorem

PROSTĚJOV

Skvělou, především tenisovou podívanou, připravili divákům při exhibici ve čtyřhře v rámci prostějovského challengeru „československé“ tenisové legendy. Na jedné straně vítěz osmi grandslamových turnajů, bývalá světová jednička Ivan Lendl (51) a někdejší světová trojka Hana Mandlíková (49) a na druhé olympijský vítěz ze Soulu Miloslav Mečíř (45) a vítězka Wimbledonu Jana Novotná (41).

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Bývalý tenista Miloš Mečíř - ilustrační foto.

Článek

Ač na podobných akcích bývá preferován hlavně humor, aktéři hvězdného deblu dali přednost sportovní stránce. Vtipem překvapivě hýřil jen Lendl, který u ostatních nacházel pochopení jen výjimečně. „Včerejší party byla ideální. Když jsem si chtěl jít zatrénovat, tak jsem jen stihl po cestě vyzvednout Miloše,“ smál se Lendl při nástupu na kurt.

V samotné hře pak ale vzápětí dokázal, že z tenisového umění nic nezapomněl a nejvíce mu v tomto směru sekundovala Novotná,“ která se stejně jako Mandlíková hodně snažila svého parťáka povzbuzovat. „Pojď, pojď, pojď,“ křičela na Mečíře, v momentě, kdy musel dobíhat těžký Lendlův křížný úder od základní lajny. „Máš ho,“ volala zase Mandlíková na Lendla, když pohledem jen sledovala Mečířův famózní lob.

„Příště mi to hraj na forhend,“ žádal vzápětí Lendl Mečíře poté, co jeho return z bekhendové strany skončil těsně v autu. „Chceš to ze spodu,“ hecoval ho Mečíř a když svůj následující úder poslal rovněž mimo kurt, zareagoval na Lendlův ironický úsměv slovy: „Neboj, to přijde“. „V kolik hodin, ve tři odpoledne,“ kontroval hráč, který na první příčce světového žebříčku ATP strávil neuvěřitelných 270 týdnů.

V tiebreaku vyhráli Mečíř s Novotnou

To již na ukazateli skóre svítilo 3:3 a v té chvíli začala úřadovat Novotná, která několika tvrdými smeči „uzemnila“ právě Lendla. Jenže ten se nedal a ve snaze zachránit další gam, v němž měla dvojice na opačné straně dvorce navrch, reklamoval aut při Mečířově servisu a u rozhodčího uspěl. „Víš, co je na tom nejhorší. Od zadní lajny jsem to viděl dobře, ale poté, co jsem přišel blízko, musím říct, že nevím, jaký byl,“ přiznal Lendl.

„Miloši zaber, už nemůžou,“ ozvalo se krátce na to z hlediště a opět to byl ostravský rodák Lendl, který si to nenechal líbit. „To jsi říkal ty,“ mířil prstem na diváka, který si pustil pusu na špacír. „Odpoledne spolu půjdeme na kolečkové brusle a uvidíš,“ hrozil odvážlivci Lendl. Jeho stále „železná“ kondice mu ale v konečném důsledku platná nebyla, neboť zápas vyhráli Mečíř s Novotnou 7:6, když závěrečný tie-break zvládli v poměru 7:4.

Lendla však humor ani tak neopustil. Poté, co se obě dvojice na kurtě loučily a dámy si daly přátelský polibek, objal Mečíře a podle vzoru ruských politiků nedávné doby zopakoval totéž.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.