Hlavní obsah

Kvitová je v osmifinále Wimbledonu, Berdychův zápas přerušil déšť

LONDÝN

České tenisové jedničky Petra Kvitová a Tomáš Berdych v pátek bojovaly na grandslamovém Wimbledonu o postup do osmifinále. Loňská semifinalistka Kvitová neztrácela s nasazenou devětadvacítkou Robertou Vinciovou příliš času a po necelé hodině si zajistila postup. Obhájce finálové účasti Tomáš Berdych vyzval poté na stejném kurtu Američana Alexe Bogomolova, jeho zápas ale přerušil déšť a bude se dohrávat až v sobotu.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová po vítězství nad Italkou Vinciovou

Článek

Petra Kvitová zatím prochází turnajem naprosto suverénně, tři dosavadní duely zvládla vždy ve dvou sadách a až ve třetím kole dovolila Vinciové uhrát více než dva gamy. Po vítězství nad o sedm let starší Italkou ji čeká v osmifinále Yanina Wickmayerová z Belgie, jenž vyřadila Rusku Kuzněcovovou.

Hned po česko-italském souboji se o přízeň tuzemských fanoušků ucházel Tomáš Berdych. Zápas světové sedmičky s Američanem Alexem Bogomolovem jr byl ale ve třetím setu po necelých dvou hodinách přerušen pro déšť. Berdych v té době vedl 2:0 na sety a ve třetím 4:3 při vlastním podání. Počasí už se neumoudřilo a zápas by se proto měl dohrávat v sobotu.

Na svůj triumf z Roland Garros nenaváže deblový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, jenž v prvním kole podlehl 2:6, 6:1 a 4:6 polské dvojici Klaudia Jansová, Alicja Rosolská.

Wimbledon 2011 - výsledky českých tenistů
ŽENY
Dvouhra - 3. kolo:
Petra Kvitová (8-ČR) - Roberta Vinciová 6:3, 6:3on-line
Čtyřhra - 1. kolo:
Uhlířová, Grandinová (ČR/JAR) - Marinová, Senogluová (Kan./Tur.) 6:3, 6:2, Gajdošová, Zakopalová (Austr./ČR) - Johanssonová, Parmentierová (Fr.) 6:4, 7:5, Jansová, Rosolská (Pol.) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) 6:2, 1:6, 6:4
Čtyřhra - 2. kolo:
Mirzaová, Vesninová (4-Indie/Rus.) - Voráčová, Voskobojevová (ČR/Kaz.) 6:3, 5:7, 6:4
MUŽI
Dvouhra - 3. kolo:
Tomáš Berdych - Alex Bogomolov jr. 6:2, 6:4, 4:3on-line
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Bracciali (16-ČR/It.) - Seppi, Vagnozzi (It.) 6:4, 6:4, Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) - Friedl, Martin (ČR/USA) 6:4, 6:4
Ostatní výsledky turnaje

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.