Hlavní obsah

Hlaváčková s Hradeckou si v Aucklandu zahrají finále čtyřhry

AUCKLAND

České tenistky Andrea Hlaváčková si zahraji na turnaji v Aucklandu o titul. Vítězky loňského Roland Garros v semifinále porazily krajanku Květu Peschkeovou se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, které jsou druhé ve světovém deblovém žebříčku, po setech 6:4 a 6:0. Bývalý první tenista světa Švýcar Roger Federer titul na turnaji v Dauhá neobhájí. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz před dnešním semifinále s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou podle agentury AP odstoupil kvůli zranění zad. Finále bude francouzskou záležitostí, protože v druhém semifinále porazil Gael Monfils 6:3, 6:4 Španěla Rafaela Nadala.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková s trofejí pro vítěze čtyřhry na Roland Garros. Přibude další titul z Aucklandu?

Článek

Hradecká s Hlaváčkovou si zahrají proti čtvrtému nasazenému páru Julia Görgesová z Německa, Flavia Pennettaová z Itálie o šestý společný deblový titul. Hradecká má na okruhu WTA na kontě celkem jedenáct triumfů ve čtyřhře, Hlaváčková o tři méně.

Federer se zranil

Třicetiletý Federer si zranění přivodil v duelu druhého kola s Gregou Žemljou a poté si ho zhoršil ve čtvrtečním čtvrtfinále, v němž porazil Itala Andrease Seppiho po třísetové bitvě 6:3, 5:7, 6:4 a prodloužil svou neporazitelnost na dvacet zápasů za sebou.

Ve čtyřhře dosáhl na první titul v kariéře český tenista Lukáš Rosol. Daviscupový reprezentant spolu se Slovákem Filipem Poláškem porazili ve finále 6:3, 6:4 německou dvojici Philipp Kohlschreiber, Christopher Kas.

Polášek získal osmý titul na okruhu ATP, přičemž sedmkrát měl české partnery. Před Rosolem byl třikrát úspěšný s Františkem Čermákem, dvakrát s Jaroslavem Levinským a jednou s Leošem Friedlem.

"Dneska jsem necítil žádné zlepšení a nemyslím si, že teď je správný čas riskovat vážnější zranění. Mrzí mě to kvůli pořadatelům i fanouškům, ale zdraví je na prvním místě," citovala agentura AP Federera, který kvůli zdravotním potížím odstoupil z turnaje teprve podruhé v kariéře.

Federer je přesvědčen, že do prvního grandslamu sezony Australian Open, který startuje 16. ledna, se dá do pořádku. "Jsem optimista. Nejsem na tom dobře, ale není to zase tak špatné. Se zády jsem měl problémy už v minulosti a cítím, že s odpočinkem a léčbou se během pár dní dám do kupy," uvedl.

Clijstersová se zranila. Start na Australian Open je ohrožený

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová nedohrála kvůli zranění kyčle dnešní semifinále turnaje v Brisbane, zápas se Slovenkou Danielou Hantuchovou skrečovala za stavu 7:6 a 1:3. Zdravotní potíže by mohly osmadvacetiletou belgickou tenistku připravit o obhajobu titulu na Australian Open, které začíná 16. ledna.

Zranění trápila Clijstersovou i v minulé sezoně, kdy odehrála jen osm turnajů. Nejprve měla aktuálně třináctá hráčka světa potíže s kotníkem, naposledy zase s břišními svaly, kvůli kterým téměř čtyři měsíce nehrála a na kurty se vrátila až při prosincové exhibici.

Osmadvacetiletá Hantuchová měla díky skreči Clijstersové usnadněný postup podruhé za sebou. Ke čtvrtfinále slovenská tenistka v Brisbane ani nenastoupila, protože před zápasem z turnaje kvůli zranění levého kotníku odstoupila její soupeřka Američanka Serena Williamsová.

O pátý titul v kariéře si Hantuchová zahraje s Estonkou Kaiou Kanepiovou, která vyřadila třetí nasazenou hráčku Francesku Schiavoneovou z Itálie 6:3 a 6:0.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Čeng Ťie (Čína) - Kuzněcovová (3-Rus.) 2:6, 6:3, 6:3, Pennettaová (4-It.) - Kerberová (Něm.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:4, 6:0.
Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži (dotace 434.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (1-Brit.) - Baghdatis (Kypr) 6:2, 6:2, Tomic (8-Austr.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 7:6 (7:4).
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kanepiová (Est.) - Schiavoneová (3-It.) 6:3, 6:0.
Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,024.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Monfils (4-Fr.) - Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:4, Tsonga (3-Fr.) - Federer (2-Švýc.) bez boje.
Čtyřhra - finále:
Polášek, Rosol (SR/ČR) - Kas, Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Goffin (Belg.) 6:2, 3:6, 6:2, Almagro (2-Šp.) - Sugita (Jap.) 4:6, 7:6 (10:8), 6:4, Soeda (Jap.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 6:4, Raonic (4-Kan.) - Sela (Izr.) 7:6 (7:4), 6:3.
Semifinálové dvojice: Tipsarevič - Soeda, Raonic - Almagro.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.