Hlavní obsah

Francouzky mají na dosah semifinále Fed Cupu

PRAHA

Francouzské tenistky jsou na nejlepší cestě do semifinále Fed Cupu. Po sobotních dvouhrách vedou nad Itálií 2:0 a v neděli jim stačí vyhrát jeden ze tří zbývajících zápasů. Další čtvrtfinálové duely jsou po prvním dnu vyrovnané, stav 1:1 je v zápasech Rakousko - USA a Argentina - Rusko. Belgie vede ve Španělsku po prvním dnu 2:0.

Článek

Obhájkyním titulu zajistila první bod ve čtvrtfinálovém duelu s Itálií Amélie Mauresmová. Na antuce v Rimini nedala třetí hráčka světového žebříčku šanci domácí Silvii Farinaové-Eliaové a vyhrála suverénně 6:2 a 6:1. Druhý bod přidala na konto loňských vítězek Mary Pierceová, která vyhrála nad Italkou Franceskou Schiavoneovou ve dvou setech.

V Innsbrucku nedokázala Lisa Raymondová ve druhé dvouhře navázat na úspěch Chandy Rubinové a domácí Barbaře Schettové podlehla 2:6 a 4:6. Své zaváhání může napravit v nedělním druhém singlu a především ve čtyřhře, k níž nastoupí spolu s Martinou Navrátilovou.

Belgičanky bez hvězd vedou ve Španělsku

Argentina se nad favorizovanými Ruskami ujala překvapivě vedení, když Gisela Dulková porazila ve třech setech Světlanu Kuzněcovovou. Úřadující šampionka French Open Anastasia Myskinová pak ale suverénně porazila Natalii Gussoniovou.

Mladá Belgičanka Kirsten Flipkensová dostala ve Španělsku svůj tým do vedení 1:0. Osmnáctiletá tenistka udolala v úvodní dvouhře v Jerezu domácí Anabel Medinaovou-Garriguesovu ve třech setech.

Druhý bod vydřela pro belgický tým až po třech a půl hodinách Els Callensová. Virginii Ruanové-Pascualové ve třetím setu odvrátila dva mečboly a zvítězila 2:6, 6:4 a 11:9.

Belgičanky přijely do Jerezu bez dvou nejlepších hráček světa: Justine Heninová-Hardenneová ani Kim Clijstersová nejsou zdravotně v pořádku, ale jejich méně zkušené krajanky si počínají zdatně.

Fed Cup - čtvrtfinále (po prvním dnu)
Rakousko - USA 1:1
Schwartzová - Rubinová 1:6, 7:5, 4:6, Schettová - Raymondová 6:2, 6:4.
Argentina - Rusko 1:1
Dulková - Kuzněcovová 6:4, 3:6, 6:4, Gussoniová - Myskinová 3:6, 0:6.
Itálie - Francie 0:2
Farinaová-Eliaová - Mauresmová 2:6, 1:6, Schiavoneová - Pierceová 3:6, 4:6.
Španělsko - Belgie 0:2
Medinaová-Garriguesová - Flipkensová 6:7 (5:7), 6:1, 2:6, Ruanová-Pascualová - Callensová 6:2, 4:6, 9:11.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.