Hlavní obsah

Nadal chce snad už od příštího týdne začít trénovat na kurtu

Madrid

Po pětiměsíčních potížích s kolenem se chce bývalá světová tenisová jednička Rafael Nadal už brzy vrátit k tréninku na kurtu. Kvůli zánětu v levém koleni Španěl nehrál od Wimbledonu a nestihne ani víkendové finále Davisova poháru v Praze, kde budou jeho krajané obhajovat trofej.

Foto: Sport.cz

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"V příštích týdnech se vrátíme na kurt, takový je plán," řekl Nadalův strýc a zároveň trenér Toni německé agentuře DPA. Tenista trpí takzvanou Hoffovou nemocí, zánětem tukového tělesa, které mu často otéká. Měl také natrženou šlachu.

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz operaci odmítl a koleno léčí konzervativně. Hodně plaval a cvičil, žádný zápas nehrál od 28. června a wimbledonské porážky s Lukášem Rosolem. "V rehabilitaci dělá pokroky, všechno jde dobře," uvedl Toni Nadal.

Nadal chce každopádně stihnout exhibici v Abú Zabí od 27. prosince, první turnaj ATP má v plánu na přelomu roku v Dauhá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.