Hlavní obsah

Překvapení v Miami! Veterán Haas vyřadil světovou jedničku Djokoviče

Miami
Aktualizováno

Tenisový suverén Novak Djokovič na kolenou. Druhou porážku v sezóně mu překvapivě nachystal německý veterán Tommy Haas, který světového hráče číslo 1 porazil po jednoznačném výsledku 6:2 a 6:4. Zápas trval pouhých 81 minut a Němec ukončil Djokovičovu sérii 14 vyhraných zápasů v Key Biscayne.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Německý tenista Tommy Haas se postaral o největší překvapení na turnaji v Miami.

Článek
Fotogalerie

Haas skvěle servíroval a Srb se nedokázal proti podání za týden pětatřicetiletého Haase prosadit. Za celý první set Němec ztratil při svém servisu jen dva fiftýny. Za vítězstvím ve druhém setu vykročil osmnáctý hráč žebříčku rázně hned při prvním podání Djokoviče, když mu prorazil servis.

V zápase, který netrval ani hodinu a půl, se Haasovi podařilo favorita brejknout během zápasu dokonce čtyřikrát. Základem úspěchu rodáka z Hamburku ale byly vítězné míče po svém servisu. Úspěšnost vítězných míčů ani po druhém servisu Haasovi neklesla pod 70 procent.

Haas byl lepším hráčem, uznal Srb

"Hrát proti někomu jako je Novak a dostat se na vrchol v této fázi kariéry, to je prostě neuvěřitelné," řekl Haas. "Těchto chvil si cením nejvíc, hrát na takhle velkých stadionech, hrát proti nejlepším na světě," dodal.

"Všechna čest. Sehrál vynikající zápas a byl lepším hráčem, o tom není pochyb," uznal Djokovič. "Stanovil si skvělou taktiku. Dobře podával a výborně se pohyboval po kurtu. Co se mne týče, byl to ten nejhorší zápas, jaký jsem za dlouhou dobu odehrál," dodal sebekriticky.

Haas je Djokovičovým nepříjemným soupeřem. Ze sedmi vzájemných zápasů s Haasem už třikrát v kariéře prohrál. Příštím soupeřem Němce bude na turnaji Francouz Gilles Simon.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,169.090 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Haas (15-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 6:2, 6:4
Čilič (9-Chorv.) - Tsonga (6-Fr.) 7:5, 7:6 (7:4)
Simon (11-Fr.) - Tipsarevič (7-Srb.) 5:7, 6:2, 6:2.
Ženy (dotace 4,195.765 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (4-Pol.) - Flipkensová (30-Belg.) 4:6, 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.