Hlavní obsah

Clijstersová vyhrála v Los Angeles, Nadal vyrovnal rekord

PRAHA

Nejvýše nasazený Rafael Nadal se stal vítězem turnaje v Montrealu. V nedělním finále devatenáctiletý Španěl porazil o šestnáct let staršího Američana Andreho Agassiho a letos se radoval už z devátého triumfu na okruhu ATP. Vyrovnal tím rekord Švéda Matse Wilandera, který jako teenager vyhrál devět titulů v roce 1983. Turnaj v Montrealu vyhrála Belgičanka Kim Clijstersová, která ve finále porazila Slovenku Danielu Hantuchovou.

Článek

Po vítězstvích na antukových turnajích prestižní série Masters v Monte Carlu a Římě tentokrát Nadal zvítězil i na tvrdém povrchu. V Kanadě Agassiho v prvním setu porazil 6:3, ale druhou sadu prohrál 4:6 a o vítězi rozhodoval až třetí set. Ten letošní šampion z Roland Garros vyhrál 6:2 a po bezmála dvou hodinách zvedl nad hlavu trofej za vítězství. Čtvrtý nasazený Agassi v Montrealu prohrál finále vůbec poprvé a nepřidal do své sbírky 61. turnajové vítězství.

Vítěz si z celkové dotace 2,2 milionu dolarů odnesl 400.000, poražený Agassi polovinu.

Clijstersová podruhé v kariéře vyhrála turnaj v Los Angeles

Kim Clijstersová podruhé v kariéře vyhrála tenisový turnaj v Los Angeles. V nedělním finále porazila Slovenku Danielu Hantuchovou 6:4, 6:1. Letos se belgická tenistka dočkala už pátého turnajového titulu, z toho počtvrté triumfovala na amerických tvrdých kurtech.

Někdejší světová jednička turnajem v Los Angeles prošla bez zaváhání, v pěti zápasech neztratila ani set a prohrála jen 25 gamů. Ve finále jí nedokázala vzdorovat ani Hantuchová, která po prohraném úvodním setu zcela odpadla a nevynucenými chybami darovala Clijstersové vítězství.

Dvaadvacetiletá Belgičanka si na podniku s dotací 585.000 dolarů vydělala 93 tisíc a ve světovém žebříčku se posune na osmou příčku.

MONTREAL:
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Agassi (4-USA) 6:3, 4:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Black, Ullyett (4-Zim.) - Erlich, Ram (Izr.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:0.
LOS ANGELES:
Dvouhra - finále:
Clijstersová (5-Belg.) - Hantuchová (9-SR) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Dementěvová, Pennettaová (Rus./It.) - Haynesová, Matteková (USA) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 2 : 0 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 2 : 0 probíhá Živě
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.