Hlavní obsah

Vaidišová dosáhla životního úspěchu, ale s hrou spokojená nebyla

NEW YORK

Postupem do osmifinále grandslamového US Open dosáhla Nicole Vaidišová v pátek životního úspěchu. S výkonem v zápase třetího kola proti Chorvatce Ivaně Lisjakové však spokojená nebyla. Proti hráčce ze druhé stovky světového žebříčku byla šestnáctiletá Češka favoritkou a tato role jí příliš neseděla.

Článek

"Hrála jsem zbytečně špatně, zbytečně jsem se nervovala, přitom jsem neměla proč. Věděla jsem, že bych měla vyhrát, a to mě trochu svazovalo. Ale vítězství se počítá a snad příště bude líp," řekla poslední česká zástupkyně ve dvouhře Radiožurnálu.

První set ještě vyhrála hladce 6:1, ale ve druhé sadě prohrávala 2:4 a pak soupeřka dokonce podávala na vítězství v setu. Klíčové okamžiky zápasu však lépe zvládla Vaidišová. "Udělala zbytečné chyby, asi není tolik zkušená, i když je o dva roky starší a měla by být. Byla to jen a jen její chyba, že zkazila, já dokázala v rozhodujících momentech zahrát líp a klidněji a to rozhodlo druhý set," vysvětlila.

V dalším kole čeká Petrovová

V boji o čtvrtfinále ji čeká devátá nasazená Ruska Naděžda Petrovová, s níž ještě nikdy nehrála. "Určitě je to výborná hráčka, když je v desítce. Ale dívala jsem se chvíli na její zápas s Granvilleovou a určitě jsou věci, přes které lze hrát. Rozhodně to není nehratelná soupeřka, doufám, že to bude dobrý zápas," odhadla Vaidišová kvality své soupeřky.

Vytáhlá tenistka se těší, že tentokrát nebude v roli favoritky. "Každý tenista mi dá zapravdu, že když hraju proti někomu, kdo je v pozici, že by měl vyhrát, a já naopak nemám co ztratit, tak jsem v klidu," uvedla.

Turnaj v areálu Flushing Meadows se osmadvacáté hráčce světového žebříčku líbí. "Určitě jsem ráda, že se mi povedlo poprvé postoupit tak daleko právě tady. A ať už to proti Petrovové dopadne jakkoli, US Open bude i dál nejoblíbenější grandslam," dodala tenistka, za níž do New Yorku před dalším zápasem přiletí i zbytek rodiny. Společnost jí tak vedle otce budou dělat i matka a dva mladší bratrové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články