Hlavní obsah

Kvitová je ve finále Masters! H+H dostaly kanára a o titul si nezahrají

Singapur
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová v sobotním semifinále Turnaje mistryň v Singapuru zdolala Rusku Marii Šarapovovou 6:3, 7:6 a v nedělním finále se utká s polskou tenistkou Agnieszkou Radwaňskou. Šance na souboj o titul se rozplynula Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké, které v semifinále čtyřhry podlehly španělské dvojici Muguruzaová, Suarezová-Navarová 6:7 a 0:6.

Foto: Edgar Su, Reuters

Petra Kvitová slaví postup do finále Turnaje mistryň.

Článek
Fotogalerie

Šarapovová nezvládla vstup do utkání. První game skončil dvojchybou Rusky, jenže Kvitová vzápětí také přišla o své podání. Česká hráčka strhla vývoj prvního setu na svou stranu za stavu 3:3, kdy proti Šarapovové uhrála brejk a nakonec úvodní sadu ovládla v poměru 6:3.

Ve druhém setu se hra otočila, u Kvitové výrazně přibylo nevynucených chyb a Ruska dvěma brejky dospěla k vedení 4:0 a 5:1. Češka však prokázala neskutečnou vůli po výhře, když ještě dokázala druhý set vyrovnat a o svém postupu pak rozhodla v tiebreaku.

Kvitová si zahraje finále Turnaje Mistryň podruhé v kariéře, naposledy v roce 2011 zdolala Viktorii Azarenkovou a slavila celkový triumf.

Radwaňská je poprvé ve finále Turnaje mistryň

Agnieszka Radwaňská si při sedmé účasti na Turnaji mistryň zahraje poprvé o titul. Polka se dostala do finále po výhře nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou 6:7, 6:3 a 7:5.

Radwaňská letos prohrála s Muguruzaovou předchozí čtyři duely, ale na Masters černou sérii ukončila. Španělka hrála ve skupině tři zápasy dvouhry i čtyřhry a místy vypadala na kurtu znaveně, přesto bojovala o naději na postup.

Tradičně skvěle se pohybující Polka ji nutila k mnoha úderům navíc. V prvním setu ztratila Radwaňská tie-break, i když v něm vedla 4:1, ale druhou sadu jasně opanovala.

Ve třetím setu vedla Polka 3:0 a 4:1 a Španělka vypadala, že už nemá síly na obrat, přesto srovnala na 4:4. Polka, hrající se zavázaným pravým stehenním svalem i ramenem, nakonec zápas vyhrála po dvou hodinách a 38 minutách.

"Nemám slov," řekla štěstím slzící Radwaňská na dvorci. "Byl to skvělý zápas od začátku do konce. Bylo to nahoru dolů, hrálo se hodně výměn, pořádně jsme si zaběhaly a jsem jen strašně moc ráda, že jsem dokázala vyhrát," uvedla Polka, která podobně jako Kvitová postoupila ze skupiny s bilancí jedna výhra a dvě porážky.

H+H smetl ve druhém setu španělský uragán

Souboj o finále čtyřhřy nevyšel v Singapuru dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. České hráčky sehrály se Španělkami Muguruzaovou a Suárezovou vyrovnaný první set, který ztratily v tie breaku, druhá sada ale byla zcela v režii soupeřek a H+H nedokázaly uhrát jediný game.

Vítězky se ve finále utkají se Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie, které ve dvou setech porazily tchajwanský pár Chan Hao-ching, Chan Yung-jan.

Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 miliónů dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (4-ČR) - Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 7:6 (7:3)
A. Radwaňská (5-Pol.) - Muguruzaová (2-Šp.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:5
Čtyřhra - semifinále:
Muguruzaová, Suarezová-Navarrová – Hlaváčková, Hradecká probíhá 7:6 (8:6), 6:0
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.