Hlavní obsah

Šafářová na finále v Amelia Island nedosáhla

AMELIA ISLAND

Tenistka Lucie Šafářová si na turnaji v americkém Amelia Islandu ve finále nezahraje. Patnáctá nasazená česká hráčka v sobotu nestačila v semifinále na favorizovanou Rusku Naděždu Petrovovou a s turnajovou jedničkou prohrála 3:6 a 2:6 za hodinu a čtrnáct minut.

Článek

Pro Šafářovou, letošní vítězku turnaje v Gold Coastu, byl už postup do semifinále úspěchem. Na akci WTA kategorie Tier II se tak daleko dostala poprvé. Cestou mezi nejlepší čtveřici Šafářová mimo jiné vyřadila čtvrtou nasazenou a českou jedničku Nicole Vaidišovou.

Petrovová se ve finále utká s italskou tenistkou Francescou Schiavoneovou. Třetí nasazené hráčce postup usnadnila Ruska Světlana Kuzněcovová, která zápas ve druhém setu za stavu 7:6 a 3:2 pro soupeřku vzdala.

Peschkeová skončila v semifinále čtyřhry

Nedělní finálové zápasy v Amelia Island se uskuteční bez české účasti. Po Šafářové ve dvouhře ztroskotala na Floridě v semifinále i Květoslava Peschkeová ve čtyřhře. Její italská partnerka Francesca Schiavoneová utkání po druhém setu za stavu 6:7 a 6:4 vzdala kvůli bolestem břicha.

Do finále tak postoupily jejich soupeřky Japonka Šinobu Asagoeová a Katarina Srebotniková ze Slovinska. O titul se utkají s jihoafricko-indickým párem Liezel Huberová, Sania Mirzaová.

Schiavoneovou dnes čeká ještě finále dvouhry. Postup ze semifinále jí přitom usnadnilo rovněž zranění soupeřky Světlany Kuzněcovové, její poslední soupeřkou bude další Ruska Naděžda Petrovová, jež vyřadila Šafářovou.

AMELIA ISLAND
Dvouhra - semifinále:
Petrovová (1-Rus.) - Šafářová (15-ČR) 6:3, 6:2, Schiavoneová (3-It.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 7:6 (7:2), 3:2 skreč.
Čtyřhra - semifinále:
Asagoeová, Srebotniková (Jap./Slovin.) - Peschkeová, Schiavoneová (ČR/It.) 6:7 (2:7), 6:4 skreč Schiavoneová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.