Hlavní obsah

Souboj maminek v Indian Wells? Bývalá světová jednička přijala divokou kartu

Indian Wells/Praha

Soudní tahanice o péči syna skončily, a tak fanoušci tenistky Viktorie Azarenkové už netrpělivě vyhlížejí její návrat na kurty. Osmadvacetiletá Běloruska před pár dny obdržela divokou kartu na turnaje v Indian Wells a v Dauhá. „Indian Wells má v mém srdci zvláštní místo,“ uvedla bývalá světová jednička v prohlášení.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Viktoria Azarenková.

Článek

Téměř půl roku čekala Viktoria Azarenková na rozhodnutí soudu ohledně péče o jejího syna. Protože malý Leo nemohl opustit Kalifornii, nechtěla bez něj na turnaje odcestovat a návrat na kurty musela odkládat. Před několika dny však americký soud uvedl, že kauza nepatří do kompetence Kalifornie ani žádného jiného státu v USA, a tak platí to, co potvrdil běloruský soud, tedy že o syna by se měla starat osmadvacetiletá tenistka.

Nyní fanoušci bývalé světové jedničky čekají, kdy ji konečně opět uvidí hrát. Dvojnásobná grandslamová vítězka se loni představila půl roku po porodu Lea na turnaji na Mallorce a poté ve Wimbledonu. Pak se již ze zmíněných důvodů z dalších akcí odhlašovala. I když netušila, kdy se zase objeví na kurtu, poctivě trénovala.

Teď už se její návrat nezadržitelně blíží. Bývalá světová jednička dostala tento týden divoké karty do Dauhá a Indian Wells. Turnaj v Dauhá startuje 11. února a Azarenková zatím nepotvrdila, zda se ho zúčastní. Do Indian Wells, které se koná na začátku března, se už ale těší. „Tento turnaj jsem dvakrát vyhrála, má v mém srdci zvláštní místo,“ uvedla dvě stě osmá hráčka světa v prohlášení.

„Vždy jsem milovala hrát v Indian Wells, fanoušci jsou tady skvělí, jsem nadšená, že se vrátím zrovna tady a budu zde moci bojovat o další titul,“ dodala. Radost z její účasti má i ředitel turnaje Tommy Haas. „Těšíme se, až u nás Viktorii Azarenkovou přivítáme. Její přítomnost už v tak nabitém pavouku skvělých hráček slibuje výjimečnou podívanou pro fanoušky,“ prohlásil Haas. Napínavé souboje to jistě budou, neboť v Indian Wells by se chtěla vrátit i další tenisová maminka Serena Williamsová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 5 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 5 : 3 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová