Hlavní obsah

Španělé Echavarri a Paz vyhráli jachtařskou třídu Tornado

PEKING

Španělští jachtaři Fernando Echavarri a Anton Paz vyhráli na olympijských hrách společnou třídu Tornado. Ve finálové rozjížďce si ve čtvrtek udrželi těsný náskok před Australany Darrenem Bundockem a Glennem Ashbym, bronz vybojovala loď Argentiny.

Článek

Španělé jsou dvojnásobnými mistry světa a své kvality prokázali i u břehů v Čching-tao. Z 11 rozjížděk čtyři vyhráli a pouze jednou chyběli v elitní desítce. Tento výsledek se jim ale nakonec škrtal.

Na závěr celého olympijského programu jachtařů přišli o zlato ve finálové jízdě třídy Star Švédové Fredrik Loof s Andersem Ekströmem. Ve čtvrtek dojeli poslední a propadli se na konečnou bronzovou příčku.

Pro zlato si dojeli Britové Iain Percy a Andrew Simpson, kteří v celkovém pořadí o osm bodů předstihli druhé Brazilce Roberta Scheidta a Bruna Pradu. Británie tak v jachtařských soutěžích získala celkem čtyři zlaté medaile.

Pětatřicetiletý Scheidt tak vybojoval již čtvrtou olympijskou medaili. Z třídy Laser má dvě zlata a stříbro. Poslední tři sezóny jezdí ve dvoučlenné posádce Star, v níž má z loňska titul mistra světa.

JACHTING:
Tornado: 1. Echavarri, Paz (Šp.) 44 bodů, 2. Bundock, Ashby (Austr.) 49, 3. Lange, Espinola (Arg.) 56, 4. Johansson, Stittle (Kan.) 61, 5. Booth, Nieuwenhuis (Niz.) 64, 6. McMillan, Howden (Brit.) 68, 7. Marcolini, Bianchi (It.) 74, 8. Polgar, Spalteholz (Něm.) 74.
Star: 1. Percy, Simpson (Brit.) 45, 2. Scheidt, Prada (Braz.) 53, 3. Loof, Ekström (Švéd.) 53, 4. Kusznierewicz, Zycki (Pol.) 59, 5. Marazzi, De Maria (Švýc.) 59, 6. Rohart, Rambeau (Fr.) 69, 7. Pickel, Borkowski (Něm.) 70, 8. Domingos, Plantier (Portug.) 72.

Reklama