Hlavní obsah

Steffenová znovu vylepšila světový rekord na kraulové stovce

BERLÍN

Dvojnásobná olympijská vítězka Britta Steffenová z Německa podruhé během tří dnů překonala na národním plaveckém šampionátu v Berlíně světový rekord na 100 metrů volný způsob. Časem 52,56 v sobotu ve finále vylepšila o 29 setin sekundy vlastní rekord ze čtvrteční rozplavby.

Článek

Pětadvacetiletá Steffenová tak potvrdila svou dobrou formu, kterou prokázala již ve čtvrtek, kdy překonala 15 měsíců starý rekordní výkon Australanky Lisbeth Trickettové o tři setiny.

Poté si pochvalovala, že za tím stojí mimo jiné nový typ plavek Hydrofoil, které dostala od sponzora teprve před týdnem. "Samozřejmě se cítím ve velmi dobré formě, ale tenhle oblek je jak z jiného světa," uvedla.

Právě čtvrteční rekord jí prý spolu s fanoušky pomohl k sobotnímu triumfu ve finále. "Chci poděkovat fanouškům. Cítila jsem se na vítězné vlně, což pomohlo, protože finále bylo těžší než rozplavba," uvedla Steffenová.

Uvědomuje si, že dva rekordy z ní udělaly hlavní favoritku blížícího se světového šampionátu. "Vím, že mě to zavazuje. Ale bude to pro mě další výzva, a ty mám ráda. Chci se stále zlepšovat," dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.