Hlavní obsah

Všechny české posádky postoupily na MS kanoistů do semifinále

DARTMOUTH

Všechny české lodě se ve čtvrtečním programu mistrovství světa v rychlostní kanoistice v kanadském Dartmouthu probojovaly do semifinále. Nejblíže k přímému postupu do finále měl čtyřkajak Ondřej Horský, Jan Štěrba, Jan Souček, Jan Andrlík. Bronzoví medailisté z červnového mistrovství Evropy v Brandenburgu dojeli na kilometrové trati do cíle na druhém místě o 1,26 sekundy za Německem.

Foto: Paul Darrow, Reuters

Kanadský kanoista Adam van Koeverden of Canada (vpředu) předjíždí Jorge Garciu z Kuby a českého závodníka Branislava Šrámka v rozjížďce na MS v Dartmouthu.

Článek

Těsně druzí byli Horský a Štěrba i v následné rozjížďce deblkajaků na 500 metrů, v níž se však přímo o finále nejelo.

Na pětistovce pojedou páteční semifinále i kanoista Martin Egermaier, deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák, čtyřkajak Lenka Hrochová, Jana Šebestová, Anna Adamová, Jana Blahová a singlkajakáři Adamová a Filip Šváb, který letos získal na ME bronz na neolympijské dvoustovce.

Na kilometru vedle čtyřkajaku postoupili do semifinále také Branislav Šrámek na K1 a deblkanoisté Radoň s Dvořákem.

Na jezeře Banook se v pátek uskuteční semifinále na stejných tratích jako dnes. V sobotu se pojede o medaile na kilometru a o postup na dvoustovce, zbývající finále jsou na programu v neděli. Na závěr se pojedou exhibiční štafety singlkajakářů na 4x200 metrů, tým postaví i česká výprava.

Reklama