Hlavní obsah

Finále na 500 m bude na MS rychlostních kanoistů bez české účasti

POZNAŇ

Rozjížďky a semifinále na pětisetmetrové trati dnes české výpravě na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Poznani nepřinesly žádnou finálovou účast. Nejblíže k nedělním bojům o medaile měl Jan Štěrba v nejnabitější kategorii kajakářů, kde byl prvním nepostupujícím.

Článek

Štěrba skončil ve svém semifinále třetí téměř sekundu za postupovým druhým místem, které přitom ještě v polovině trati držel. Ze čtyř jízd pak rozhodly o devátém finalistovi časy kajakářů na třetích místech, přičemž český reprezentant takto na dálku podlehl o 35 tisícin Bulharovi Miroslavu Kirčevovi.

Do finále B postoupil i Filip Dvořák na C1, deblkanoisté Lukáš Koranda s Radkem Miškovským a čtyřkajak, Doktorová, Adamová, Šebestová, Matoušková. Jana Blahová a deblkajak Jakub Adam, Jan Andrlík se neumístili.

V sobotu jsou na programu finále na kilometrové trati a o medaile bude dopoledne bojovat čtyřkajak Horský, Souček, Havel, Štěrba. Odpoledne se pojedou rozjížďky a semifinále na sprinterské dvoustovce, podvečer je vyhrazen finálovým jízdám na 5000 metrů za účasti kanoisty Jana Klimka a kajakářů Branislava Šrámka a Jany Ježové.

Reklama