Hlavní obsah

První den veslařského mistrovství světa zkomplikovalo počasí

HAMILTON

Začátek veslařského mistrovství světa na Novém Zélandu výrazně ovlivnilo počasí. Organizátoři a zástupci Mezinárodní veslařská federace (FISA) byli nuceni s ohledem na velké vlny přesunout většinu rozjížděk prvního dne z neděle na pondělí, kdy se premiérově na šampionátu představí i čeští skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková.

Článek

Na jezeře Karapiro se v neděli odjelo jen úvodních pět rozjížděk, první vystoupení na šampionátu zvládly jen dvojky bez kormidelníka lehkých vah mužů a dvojskify lehkých vah žen. A to ještě ne všechny. Poté byl zbývající program prvního dne zrušen.

"V sedm ráno místního času byla ještě krásná hladinka, ale pak se to zhoršovalo a kolem desáté už nebyla trať regulérní, tak se vše zrušilo," řekl šéf české výpravy Dušan Macháček ČTK.

Nejprve došlo k odložení závodu na odpoledne, ale protože se počasí neumoudřilo došlo k dalšímu přesunu jízd do programu druhého dne šampionátu. "Začne se nedělními disciplínami a poté se pojedou pondělní. Předpověď počasí je o něco lepší, takže se předpokládá, že se vše odjede," uvedl Macháček.

Velké vlny dělaly veslařům problémy od poloviny tratě. "Foukal povítr. Na startu byly vlny malé, ale v podstatě od kilometru byly "hřebíky" a bylo to neregulérní," popsal vedoucí české výpravy podmínky na jezeře. Odložení závodů však není u veslování nic neobvyklého.

V pondělí se vedle skifařů Synka a Knapkové představí i zbývající dvě české posádky, které na MS startují. Ženský i mužský dvojskif sester Antošových a David Jirka s Petrem Vitáskem měli podle původního plánu startovat ve druhé skupině.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články