Hlavní obsah

VIDEO: Skifař Synek zaparkoval na pontonu plujícím po vltavské hladině

Praha

Zvládl to. Ford zaparkoval na pontonu vznášejícím se na vodách Vltavy na milimetr přesně. A dokonce mezi dvě překážky! Aby ne, když za volantem velkoprostorového C-Maxu seděl skifařský šampion z roku 2010 a jeden z nejvážnějších uchazečů o zlato z olympijského Londýna Ondřej Synek. „Ale s lodí se cítím přece jen jistější,“ přiznával, když auto manévr dokončilo a potlesk sklidili oba. Synek i Ford.

Ondra Synek parkuje Forda na pontonuVideo: Sport.cz

 
Článek

Nový C-Max je doslova prošpikovanými nejrůznějšími elektronickými vymoženostmi a libůstkami pro náročné. Třeba automatickým parkovacím systémem, který je chytrý a zručný  natolik, že řidiče vlastně ani nepotřebuje. Stačí, aby šofér ovládal pouze pedály, a auto si prostě zaparkuje samo. A klidně i k chodníku do mezery mezi dvěma auty.

Předvádět něco podobného v reklamním sportu by ale bylo až příliš fádní, takže Ford Europe vypsal soutěž o nejlepší nápad, jak vymoženosti svých vozů zpropagovat. Zrodil se v Čechách, to se ví. A nebyl ledajaký, protože zaparkovat auto na pontonu plujícím u Karlova mostu po Vltavě, to tu ještě nebylo.

Zvláště, když se role řidiče ujal skifař Ondřej Synek, zlatý ze světového šampionátu 2010 a stříbrný z loňského mistrovství světa. Tedy řidiče... Ford C-Max šoféra ani nepotřebuje.

„Na vodě jsem tedy s autem ještě nikdy neparkoval. Je to hodně zvláštní," strachoval se Synek, jak manévr na pontonu dopadne a zda se snad neudělá i s fordem ve vltavských vlnách. Obavy to byly samozřejmě zbytečné, protože C-Max zaparkoval na hraně pontonu na milimetr přesně.

„Ve skifu se cítím přece jen jistěji, ale žádné problémy jsem ani za volantem neměl. Vždyť tohle auto se řídí pomalu stejně jako loď," liboval si Ondřej Synek, jak bravurně manévr zvládl a teď bude hereckou hvězdou na Facebooku i třeba Youtube.

Reklama

Související témata: