Hlavní obsah

Plavec Phelps si srandu nedělal. V Londýně chce brát deset zlatých

Omaha

Plavec Michael Phelps to minulý týden, kdy oznámil, že si z olympiády v Londýně chce přivézt 10 zlatých medailí, myslel vážně. Na nedělním startu americké kvalifikace na OH potvrdil účast na 400 metrů polohovky. Fenomenální šampión by tak překonal svůj rekord z Pekingu, kdy získal osm zlatých z deseti.

Foto: ČTK/AP

Michael Phelps mluví na tiskové konferenci při americké olympijské kvalifikaci.

Článek

Phelps dosud start na této trati zvažoval. Získal na ní sice zlato v roce 2004 v Aténách i o čtyři roky později v Pekingu, ale považuje ji osobně za nejnáročnější. K tomu, aby se do Londýna kvalifikoval, potřebuje být v národní kvalifikaci do druhého místa.

"Vždycky jsem říkal, že se nechci po skončení kariéry ohlížet a říkat, co jsem mohl udělat. Než skončím, tak chci dosáhnout na všechno, co jsem si přál," citovala Phelpse agentura Reuters. V kvalifikaci v Omaze je přihlášen do sedmi závodů a navíc k tomu v Londýně může být součástí tří štafet.

Už teď je nejlepší olympionik v historii

Už v současné době je se 14 zlatými medailemi nejúspěšnějším olympionikem v historii a bohatou kariéru se chystá zakončit už ve 27 letech, které oslaví na konci června. Na olympiádě v Aténách 2004 získal šest zlatých a dva bronzy, o čtyři roky později v Pekingu osm zlatých.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články