Hlavní obsah

Kanoista Fuksa získal na evropském šampionátu do 23 let už druhé zlato

Montemor

Kanoista Martin Fuksa získal na mistrovství Evropy do 23 let druhé zlato. Devatenáctiletý talent po sobotním vítězství na olympijské trati 1000 metrů vyhrál v portugalském Montemoru také na poloviční distanci.Fuksa má šanci získat ještě třetí titul, neboť ho večer čeká finále na 200 m.

Foto: Sport.cz

Český kanoista Martin Fuksa.

Článek

Na pětistovce člen pražské Dukly stejně jako v sobotu předvedl taktický výkon, nechal soupeře ujet, hlídal si tempo a v závěru všechny předjel. "Jsem rád, že jsem to dokázal. Ale jel jsem na krev. Bylo to hodně těžké," přiznal v cíli Fuksa.

Jeho vystoupení ocenil také reprezentační trenér Martin Doktor. "Bylo krásné sledovat Martinův výkon. Skutečně. Bez problémů a bez nervů nechal ujet Ázerbajdžánce Krajtora, ale po sobotní infarktové zkušenosti už jsme se ani nebáli, že by to se zlatem nevyšlo," uvedl bývalý vynikající kanoista.

O třetí medaili bojoval Fuksa ještě v závěru programu šampionátu na dvousetmetrové trati, ale s více než dvousekundovou ztrátou na vítězného Krajtora skončil ve finále šestý.

Historicky první českou medailistkou v kanoistickém závodu žen se stala Jana Ježová, jež obsadila třetí místo na trati 200 m. Jedenadvacetiletá závodnice Dukly Praha přesedla z kajaku do kanoe teprve loni v létě a je největším talentem v nové disciplíně, která se na kontinentálním šampionátu jezdí od roku 2010.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.