Hlavní obsah

Plavec Phelps se zranil při golfu, na MS v Barceloně se ukázal jako zraněný divák

Barcelona

Americký plavec Michael Phelps se na světovém šampionátu v Barceloně ukázal jen jako zraněný divák. Nejúspěšnější olympionik historie a majitel 26 zlatých medailí z mistrovství světa, který loni po olympiádě v Londýně ukončil kariéru, se přijel na své bývalé konkurenty podívat s ortézou na pravé noze.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Michael Phelps

Článek
Fotogalerie

"Je to zlomenina, nic vážného, ale jsme opatrní," řekl Phelps pro web Mezinárodní plavecké federace FINA. "Potvrdilo se, že i na golfovém hřišti může člověk přijít ke zranění," vtipkoval osmnáctinásobný olympijský vítěz, i když neupřesnil, jak přesně ke zlomenině na greenu přišel.

Na barcelonském šampionátu začaly v neděli bazénové plavecké disciplíny a Phelps se při nich cítil zvláštně. "Je to divné být v publiku a oblečený, ale těším se, že si vychutnám výkony z hlediště, a asi nebudu tak nervózní," řekl Phelps.

"Tohle je vůbec poprvé, co od konce kariéry uvidím někoho plavat. Bude to něco nového, těším se na to," prozradil osmadvacetiletý Phelps, který podle spekulací uvažuje o tom, že se do bazénu vrátí před olympijskými hrami v Riu de Janeiro v roce 2016.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.