Hlavní obsah

Nefunkční reproduktor, větrná dráha… Smůly už bylo dost, věří deblkanoisté

Praha

Můžete být sebelépe připraveni, ale některé věci v kanoistice prostě neovlivníte. Vyprávět by mohla posádka deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák, která chce na dnes začínajícím mistrovství světa v německém Duisburgu vylepšit své umístění z mistrovství Evropy v portugalském Montemor-o-Velhu, což by znamenalo zisk medaile.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Kanoisté Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák

Článek

Čtvrté místo na kontinentálním šampionátu jim dlouho leželo v žaludku. Při finále na 1000 m totiž doplatili na kuriózní problém - špatně fungující reproduktor startovacího zařízení. „To se nám stalo poprvé,“ kroutí hlavou Dvořák. „Já myslím, že tohle nezažil ani nikdo jiný,“ přitakává jeho parťák Radoň při vzpomínce na červnový šampionát.

„Ale zase si ceníme toho, že jsme finále nevzdali a bojovali až do konce. V polovině trati jsme doufali, že se závod bude opakovat, v cíli jsme dokonce chvilku mysleli, že jsme třetí… Pořád je to náš nejlepší výsledek z kilometru na mistrovství Evropy, ale kdybychom všichni vyjeli naráz, což by měla být samozřejmost, medaili bychom měli,“ je přesvědčen Dvořák.

Spravedlivý Duisburg

Na neolympijské pětistovce pak obhajovali zlato ze Záhřebu, ale v nevýhodné dráze na větrné straně kanálu neměli šanci. „Nejsme plavci, děláme venkovní sport, s tím se nedá nic dělat,“ krčí rameny Dvořák, nicméně doufá, že smůlu už si na kontinentálním šampionátu vybrali.

V Duisburgu kromě kanadské dvojice pojedou proti obdobné konkurenci jako na evropském šampionátu. „A tamní kanál je jeden z nejspravedlivějších, co se týče větru, i když všude může fouknout, že se začnou potápět lodě,“ připomíná zadák páté posádky z loňské olympiády Dvořák.

Reklama

Související témata: