Hlavní obsah

Kanoistkám na MS v Praze kralovala favoritka Foxová, čeští muži bez medaile

Praha

Australská favoritka Jessica Foxová se na mistrovství světa v Praze stala mistryní světa v neolympijské disciplíně kanoistek. Obhájkyně zlata Kateřina Hošková vypadla v semifinále po dodatečné penalizaci za neprojetí branky. Čeští kanoisté skončili ve finále také mezi poraženými.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Australanka Jessica Foxová v Troji.

Článek

Foxová na náročné trati v Troji prokázala talent zděděný po rodičích a pro titul si dojela i se třemi dotyky branek s náskokem 13 sekund. V neděli navíc bude rodačka z Marseille útočit na další světovou medaili mezi kajakářkami.

Česká naděje Hošková v semifinále zajela se třemi "šťouchy" čtvrtý čas, ale chvíli po dojetí jí rozhodčí připsali 50 sekund za neprojetí osmnáctky, což znamenalo konec nadějí a 16. místo. Radost z postupu do finále se tak změnila v slzy. "Byl tam šťouch, nevím, nechápu to, stíhala jsem to, jen jsem to šťouchla zády," řekla zdrcená Hošková.

Bedna byla daleko

Čeští kanoisté zůstali na MS bez medaile. Stanislav Ježek obsadil sedmé místo, Michal Jáně byl hned za ním osmý. Titul vybojoval britský vodní slalomář David Florence a oslavil největší úspěch v kariéře.

Reklama

Související témata: