Hlavní obsah

Baumrtová si závod ve Skotsku užila

Praha

Jako symbolický vánoční dárek pro sebe pojala start na prestižním plaveckém utkání Evropy s Amerikou v glasgowském bazénu znakařka Simona Baumrtová.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Plavkyně Simona Baumrtová

Článek

„Chtěla jsem si to hlavně užít. I když jsem se ve vodě necítila tak dobře jako na evropském šampionátu, odvedla jsem to, na co v danou chvíli ve mně ještě zbyla síla," líčila Baumrtová, která na stovce dohmátla druhá v čase 57,11 a stejné umístění měla i z dvojnásobné trati za 2:04,06. „Snažila jsem se být co nejvíc platnou členkou týmu," tvrdila.

Nakonec ji ale zamrzela těsná prohra kontinentálního výběru, o níž rozhodla až závěrečná polohová štafeta. Nejsilnějším zážitkem ze Skotska pro Baumrtovou byla úžasná atmosféra v evropském družstvu. „I když jsme jinak soupeřky, tak jsme se najednou povzbuzovaly. Ukrajinka Zevinová fandila mně a já zase jí, protože jsme potřebovaly udělat co nejvíc bodů."

Navíc si čerstvá mistryně Evropy na padesátce ověřila, že ji všichni berou vážně. „Už mě zdraví i ti absolutně nejlepší. Je fajn, že konečně zaregistrovali, kdo jsem, a dokonce jsem i něco odkoukala od Franklinové," připomněla americkou olympijskou vítězku.

Po návratu z Glasgowa si Baumrtová dopřála jen krátké vánoční lenošení. „Ležet na gauči, koukat na pohádky a cpát se cukrovím nejsem schopná dlouho vydržet. Těším se, že vyrazím i do lázní, ale úplně se flinkat nemůžu, začne zkouškové období na škole a musím se učit."

Reklama

Související témata: