Hlavní obsah

Trenér za Synkem spěchal z nemocnice, na kolo nesměl

Amsterdam/Praha

Od lékařů má Milan Doleček starší po ošklivém pádu z kolečkových bruslí zakázáno se rozčilovat. Jenže jeho svěřenec Ondřej Synek mu v Amsterdamu nedal ke zlobě sebemenší důvod, když si potřetí v kariéře dojel pro světové zlato na skifu.

Foto: Ivana Roháčková

Lékař Petr Fojtík vytahuje pod dohledem Ondřeje Synka stehy trenérovi Milanu Dolečkovi.

Článek

Dlouholetý Synkův kouč zažívá na zdravotní trable smolný rok, těsně před šampionátem skončil v nemocnici se zlomeným palcem a úrazem hlavy. Hrozilo, že do Nizozemska vůbec neodcestuje.

Nakonec do Amsterdamu ve středu dorazil, stehy z obličeje mu lékař veslařů vytahoval přímo v dějišti šampionátu. „Jsem rád, že tu se mnou byl, je to pro mě psychická podpora, i když na kole jezdit nesměl, protože ho čekají ještě nějaká vyšetření,“ hlásil Synek.

Finiš sledoval z tribuny

Na kanále Bosbaan tak Doleček nejel spolu s ostatními trenéry podél kanálu na kole,  našel si místo na tribuně kousek před cílem. „Ale prožíval jsem závod jako vždycky, viděl jsem to zblízka. Byl to nádherný souboj a hrozně si vážím toho, že Ondra dokázal Drysdalea porazit v jeho plné síle,“ vyprávěl Doleček, jenž Synka dovedl i ke dvěma olympijským stříbrům.

Po návratu domů bude pokračovat v rekonvalescenci. „Teď je to snad dobré, doktoři mi zakázali prudší pohyby a rozčilování se, tak se je snažím poslouchat. Až na ten palec jsem se necítil špatně, jen tam byl problém s krevním výronem do hlavy,“ vyprávěl Doleček.

Synek svému kouči nebude domlouvat, aby na sebe dával větší pozor. „To musí vědět sám, ale přece jen už má věk, aby byl opatrnější,“ usmíval se úspěšný skifař:

Reklama

Související témata: