Hlavní obsah

Synek slavil zlato v nočním autobuse a pil hlavně limonádu

Praha

Aby mohl svoje třetí zlato z mistrovství světa alespoň trochu oslavit s kamarády, odmítl Ondřej Synek individuální letecký návrat ze šampionátu v Amsterdamu a vyrazil domů s celou výpravou autobusem. „A vyplatilo se, i když jsme domů přijeli někdy v půl čtvrté ráno,“ tvrdí.

Foto: Oficiální stránka veslaře Ondřeje Synka, Facebook

Skifař Ondřej Synek slaví mistrovský titul v autobuse.

Článek

Popírá, že by cesta byla nějak bouřlivá. „V novém autobuse řidič zakázal alkohol, tak jsme koupili limonádu, kterou jsme pili," směje se. Podle fotografie na Synkově facebookovém profilu to ale stoprocentní pravda nebyla. „No nějakou plechovku jsme tam možná propašovali, já ale vytuhnul už někdy v jedenáct večer."

Už ráno vyráží veslařský mistr svět s rodinou na dovolenou do chorvatského Šibeniku a těší se na absolutní relax. „Sportu jsem v poslední době měl dost, takže se budu jen válet a užívat si děti a manželku. I když máme jen polopenzi, určitě nějaké to kilo naberu," říká český skifař, který v Amsterdamu obhájil titul na skifu.

Ani na dovolené se však nevyhne veslařskému prostředí. „Je to docela náhoda, trenér Doleček mi říkal, že právě tam před revolucí jezdili veslaři na soustředění. Dokonce jedeme i do stejného hotelu. Půjdu tak po stopách trenéra," usměje se.

Během šampionátu se s největším soupeřem Mahé Drysdalem utvrdili v nápadu, že by příští rok zkusili na některé regatě usednout spolu do dvojskifu. „Potřebujeme se jen dohodnout, zda jet pod hlavičkou Česka, nebo Nového Zélandu. Myslím, že bych měl strokovat, tak zkusím Drysdaleovi nabídnout členství v klubu u nás v Brandýse," směje se Synek, který s Novozélanďanem v pohodě vychází.

„Jsme sice rivalové, ale jako lidi spolu nemáme problém. Usednout spolu do lodě, to bychom asi museli každý poodhalit své návyky před startem. Skif je ale o tolik jiný, že se toho nebojím," říká Synek, jenž na dvojskifu začínal a má v této disciplíně i bronz z MS 2003. Od té doby získal v řadě osm skifařských medailí na mistrovství světa, z toho už tři zlaté.

Reklama