Hlavní obsah

Dočkají se Mavericks první výhry?

Dvěma prohrami vstoupil do nové sezony nejlepší tým Západní konference v minulé sezoně Dallas. Mavericks se dnes pokusí špatný start napravit v utkání proti Golden State.

Článek

Dva prohrané zápasy jsou možná trestem za laxní přístup Dallasu v přípravě. Trenér Avery Johnson v několika zápasech stavěl prakticky jenom náhradníky a jeho tým má nyní daleko do formy, se kterou se loni dostali až do finále. Příčinou porážek je ale určitě i těžký program. V úvodním utkání přivítali Mavericks doma San Antonio a přestože nad velkým rivalem ještě po třech čtvrtinách vedli, hosté dokázali v poslední části zápas otočit. Po prohře 91-97 potom jeli k zápasu do Houstonu; tam už se o vyrovnaném utkání rozhodně nedalo mluvit, domácí Rakety vzaly zápas stylem start-cíl a naprosto zaslouženě zvítězily 107-76. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl v rozehrávce - zatímco domácí Alston si sám připsal dvanáct asistencí a celý Houston dohromady potom 26, Dallas měl pouhých třináct asistencí, což je o to mizernější číslo, že hosté ztratili 22 míčů.

Také Bojovníci z Golden State vykročili do nové sezony špatnou nohou. V domácí premiéře nestačili na oslabené Lakers, kteří i bez Kobeho Bryanta vyhráli 110-98. Nepovedený úvod napravili Warriors proti Portlandu; hráči trenéra Dunleavyho se sice v první polovině nedokázali od soupeře odpoutat, další dvě čtvrtiny ale zvládli a připsali si "povinné" vítězství. Ve třetím utkání se ale vrátili znovu na zem. Bojovníky čekal první zápas na cizí palubovce a domácí Utah je předčil prakticky ve všem. Zápas se v dresu hostů nevyvedl ani rozehrávači Baronu Davisovi, ani Jasonu Richardsonovi, který podle svých slov stále není fit poté, co s odoperovaným kolenem vynechal celou říjnovou přípravu. "Dělali si co chtěli," řekl po prohře 82-106 Baron Davis, který si připsal pouhé dva body. "Musíme najít způsob, jak hrát agresivněji a dodat naší hře energii," dodal rozehrávač.

Dnes ovšem jeho týmu bookmakeři vůbec nevěří. Jako favorita vypsala společnost bwin Dallas, na který si můžete vsadit s kursem 1.17 nebo 1.91, pokud si myslíte, že vyhraje i s handicapem 10 bodů. Věříte, že Dallas zaváhá i potřetí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je vysoký - 5.30.

Reklama