Hlavní obsah

Pardubice přivítají oblíbeného soupeře

, 22. prosince 2006

Hokejisté z české extraligy dostanou před Vánoci malou chvilku na oddech a žádný z týmů tedy nebude muset hrát zítra před televizními kamerami. V dnešních sedmi zápasech se např. Plzeň pokusí předstihnout svého hostitele z Kladna. Slavia by si měla podle kursu snadno udržet desátou příčku výhrou nad oslabeným Vsetínem. Pardubice mohou přeskočit Karlovy Vary.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zápas mezi Pardubicemi a Znojmem přinesl řadu osobních soubojů.

Článek

Domácí tým své věrné fanoušky zklamal před reprezentační přestávkou, ale ztracené body si přivezl zpět hned po ní. Pardubice by je nyní potřebovaly potvrdit na vlastním ledě, kde odehrají v prosinci teprve druhý zápas. Ve středu o zdánlivě jasné výhře rozhodly až v závěrečné třetině. Brankami své narozeniny oslavili kanonýři Čaloun a P. Sýkora. Chyběli však u toho hned dva jiní zajímaví hráči. Nedávno příchozí útočník Pucher a také nachlazený brankář Lašák. První by neměl nastoupit v dresu Pardubic ani dnes a start druhého je nejistý.

Karlovy Vary určitě nastoupí s náhradním gólmanem. Brankář Sáblík však zastupuje mladíka Mensatora již poměrně dlouho a velmi zdatně. Energie se drží z hlediska počtu inkasovaných branek na druhém místě celé ligy. Pokud by se ovšem tabulka skládala podle branek vstřelených, na kýženou desátou příčku by nedosáhla. Momentálně jí však systém hry na celkově malý počet gólů v zápase svědčí, protože v prosinci zatím neodjížděla z ledu bez bodu. Útok Karlových Varů se ještě dlouho bude muset obejít bez juniorského mistra světa Krafta, který nyní jen doufá, že pro něj ještě sezóna neskončila.

Bookmakeři bwin očekávají, že se domácí celek přes svého dnešního soupeře v tabulce dostane minimálně na čtvrtou pozici. Na Pardubice vypsali kurs 1,8. Hosté opravdu na ledě dnešního soka hrát neumí. V normální hrací době zde nevyhráli sedm let. Aktuální forma však hovoří pro Karlovy Vary, na něž si lze vsadit v kursu 3,4.

Reklama