Hlavní obsah

Calgary i Dallas bez zraněných útočníků

, 6. ledna 2007

Sobotní NHL nabídne mezi jinými také tři zápasy, které začnou dříve, než je v této soutěži obvyklé. Nejdříve v Bostonu pohostí Philadelphii. Posléze se dva sokové z atlantické divize vydají na kluziště dvou protivníků v severovýchodní divizi. Montreal totiž přivítá Rangers a New Jersey míří do Ottawy. Západní konference se se svými zápasy přihlásí později. Calgary v jednom z nich hostí Dallas.

Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

Karel Rachůnek z New Yorku Rangers (vlevo) prostřeluje brankáře Dallasu Mika Smithe.

Článek

Domácí tým to nemá v severozápadní divizi lehké. Přesto se v nejvyrovnanější části soutěže drží skvěle a má ke všemu výhodu v malém počtu odehraných zápasů. Calgary se však nyní může dostat do problémů, protože jeho kapitán a jediný výrazný útočný tahoun Iginla si od hokeje alespoň na týden odpočine. Domácí dres dnes také nenavlékne v útoku Nilson, McCarty a Kobasew a nejasný je start Langkowa. Plameny budou navíc v obraně postrádat Regehra a pokud se vrátí Zjuzin, půjde možná vypomoci oslabenému útoku. Po čtvrtečním odpočinku se očekává, že branku domácích bude strážit jeden z nejvytíženějších mužů na svém postu v lize Kiprusoff.

Dallas se v polovině sezóny rve v pacifické divizi o druhou příčku a na dálku také o čtvrté místo v konferenci. Dnes zakončí turné po kanadských klubech ze severozápadní divize, které je pro něj zatím vcelku úspěšné. Hráči tento týden zasypávají soupeře sprškami střel, čímž se snaží vyvážit fakt, že se mužstvu zranilo několik útočníků. Mimo hru jsou klíčoví střelci Modano a Morrow a nehrají ani letní posila Lindros a Ott. Není tedy divu, že kanadské bodování Dallasu ovládá a nejlepším střelcem týmu je obránce Boucher. Český obránce Modrý má zase skvělé +/- hodnocení. Branku týmu opanoval Turco, protože jeho náhradním Smith se potýká s problémy.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes rozhodne domácí prostředí. Calgary se v něm po daří, když mu bilanci mírně pošramotil po Vánocích pouze jeden divizní soupeř a dnes si na domácí lze vsadit v kursu 2,2. Hvězdám se ovšem obecně vzato venku poměrně daří, střelecký průměr v těchto zápasech mají jen mírně pod třemi brankami na utkání. Dallas je také zvyklý si z ledu dnešního soupeře v dlouhodobé části sezóny nějaký ten bod odvézt. Dnes si na hostující celek lze vsadit v kursu 2,55.

Reklama