Hlavní obsah

Utrecht dnes hostí Nijmegen

Nizozemská Eredivise má dnes na programu úvodní zápas šestadvacátého kola. V něm se střetnou momentálně dvanáctý Utrecht a desátý Nijmegen. Mezi oběma celky je v tabulce rozdíl jednoho bodu a domácí se tak v případě svého vítězství určitě posunou výše.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Utrecht skončil v minulé sezoně se ziskem 55 bodů na 6. příčce. Letos jich získal prozatím 33 a díky slabému chvostu tabulky se zdá být téměř jisté, že záchranou mít problémy nebude. Minulý týden hrál těžký zápas s Feyenoordem, kterému podlehl na jeho hřišti 2:0. "My nemůžeme v zápasech na cizích hřištích zvítězit. V Rotterdamu jsme do utkání vstoupili vlažně, jakoby jsme ani neměli chuť vyhrát," ohlédl se za posledním neúspěchem kouč Foeke Booy. "Naše výsledky na hřištích soupeřů jsou zklamáním. O to větší tlak je poté na nás vyvíjen doma," doplnil trenéra kapitán Gregoor van Dijk. Na hřišti se dnes v dresu Utrechtu neobjeví kvůli zranění obránce Etienne Shew-Atjon a záložník Cedric van der Gun, zatímco Erik Pieters má karetní trest.

Desátý celek minulého ročníku elitní nizozemské soutěže hraje letos opět průměrně. Jak už to tak bývá u takových mužstev - body sbírá stejně jako jeho dnešní soupeř především doma. Na jaře jen prokazuje své postavení v tabulce, když podává průměrné výkony. Jeden z těch lepších předvedli svěřenci Maria Beena minulý týden doma s Waalwijkem, který porazili brankou Edgara Barreta. Do základní jedenáctky se dnes vrací po zranění kanonýr Andrzej Niedzielan. "Cítím se skvěle," řekl Polák ve službách NEC. "Dlouho jsem se necítil tak dobře jako nyní," dodal. Been nemá na listině zraněných žádného ze svých svěřenců, ale přesto bude jednoho hráče postrádat - Jonas Olsson si musí odpykat trest za karetní napomenutí.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Foeke Booye vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.95. Myslíte si, že Nijmegen naváže na úspěch z minulého týdne a odveze si alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 1.67.

Reklama