Hlavní obsah

Slavia potřebuje střílet góly

Dvě série čtvrtfinále play off české hokejové extraligy se dnes stěhují na zimní stadióny mužstev, která v nich ještě letos nezvítězila. Zlín se bude snažit zlomit komplex ze Sparty, který v něděli částečně naboural na konci zápasu, kdy překonal přažského brankáře Dubu. Druhý celek z Prahy bude bojovat o udržení se v sérii s jihočeským soupeřem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Slavia Praha prožívá obtížnou sezónu, kterou především špatně začala. Postupně se však během základní části protlačila na pozici, která jí zajistila přímý postup do čtvrtfinále. O play off se často říká, že je to zcela nová sezóna, ale z pohledu Slavie to zatím tak nevypadá, protože opět do něj vstoupila špatně. Nedařilo se jí plně koncentrovat na začátky zápasů. Zatímco v sobotu zlepšeným výkonem dovedla zápas alespoň k samostatným nájezdům, v neděli bylo o výsledku utkání jasno mnohem dříve. Obrana dnes domácího celku navíc utrpěla nepříjemnou ztrátu kvůli kolenu Kadlece, jehož start je značně nejistý. Dlouhodobě Slavii dále chybí již dosti zkušený junior Sobotka.

České Budějovice byly po návratu do extraligy milým překvapením loňského play off a v této sezóně se jim dařilo již v průběhu základní části. Dlouho sahaly po první příčce a z té druhé spadly až kvůli horšímu závěru. Stalo se tak především kvůli slabé hře ve venkovních zápasech. České Budějovice nasbíraly nejméně bodů ze všech klubů, které se dostaly do play off. I z tohoto důvodu pro ně bylo nesmírně důležité začít čtvrtfinálovou sérii o víkendu bez ztráty. Povedlo se jim to díky brankáři Turkovi, na něhož šlo v součtu více střel, než na soupeřova brankáře. Jihočeši zatím nenašli ve svém středu pravidelného střelce, když každý jejich gól dosud vstřelil někdo jiný. V útoku se musí obejít dlouhodobě bez Veselého, Nedorosta a nyní take Krajčiho.

Bookmakeři bwin očekávají, že v této sérii bude hrát domácí prostředí i nadále zásadní roli. Na výhru Slavie vypsali kurs 1,85, ačkoli na vlastním ledě získala nejnižší počet bodů z klubů, které letos hrají play off. Hosté se po Vánocích ještě neradovali venku v normální hrací době z žádné výhry. Dnes to mohou České Budějovice změnit v kursu 3,3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.