Hlavní obsah

Columbus vítězí, ale Anaheim potřebuje body

Situace v NHL se mění každým dnem a po dnešních osmi zápasech tomu nebude jinak. Ve východní konferenci se odehrají pouze dvě utkání. Boston v duelu s Pittsburghem toužícím vyhrát divizi nejspíše přijde již i o teoretickou naději na postup. Atlanta se musí rychle vzpamatovat ze včerejší prohry, protože dnes hostí Toronto. Anaheim míří do Columbusu.

Článek

Domácí tým má ještě naději, že získá v sezóně osmdesát bodů a alespoň se tak poprvé přiblíží hranici jeden získaný bod na jedno odehrané utkání v sezóně. Columbus se v březnu nyní veze již podruhé na vítězné vlně. Daří se mu především proti soupeřům, kteří už stejně jako on nemohou myslet na play off, ale občas dokáže zaskočit i silnějšího soka. Pro český národní hokejový tým je dobře, že se daří soustavně i útočníkovi Výbornému. Trenér Columbusu Hitchcock by zase mohl být spokojen s tím, že od jeho příchodu k mužstvu klub získal více bodů, než odehrál utkání. Místo toho se však snaží burcovat hráče tak, aby si uvědomili, že nepostoupí do play off až příští sobotu. V brance pod jeho vedením dostává jednoznačně přednost Norrena. Columbus má největší problémy se složením obrany.

Anaheim se dlouhou dobu během sezóny choval jako neomezený vládce v divizi, konferenci a celé lize. Stačila ovšem chvilková absence klíčových obránců, jednoho z dvojice vyrovnaných brankářů a po Vánocích došlo k prudkému útlumu. Kvůli němu se klub ještě nyní musí strachovat o vítězství v divizi. Kačeři se výrazně vzpamatovali až v polovině února a během třiceti dnů potom nedokázali bodovat pouze v jednom zápase. V březnu jim významně pomohla šňůra osmi domácích utkání, kterou pouze špatně zakončili. Anaheim je spokojen alespoň s tím, že se mu vyprázdnila marodka, když včera nastoupil i útočník Marchant. V brance byl Bryzgalov, čili se očekává, že dnes nastoupí Giguere.

Bookmakeři bwin předpokládají, že vítězná šňůra domácích skončí. Columbus sice soupeře již v této sezóně dvakrát venku porazil, ale přesto je dnes na jeho vítězství vypsán kurs 2,85. Hosté se v pondělí vydali na náročné cestování, během něhož sehrají čtyři utkání v šesti dnech. Anaheim v pondělí těsně prohrál, včera uspěl a dnes si lze na jeho výhru vsadit v kursu 2,05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.