Hlavní obsah

Jakubčovice sehrají druhý zápas během 3 dnů

Druholigové Jakubčovice mají velmi nabitý program; v úterý doma dohrávaly 17. ligové kolo s olomouckou rezervou a už dnes je čeká zápas v Jihlavě. Ten nebude rozhodně jednoduchý, jelikož Jihlava je jedním z kandidátů na postup do Gambrinus ligy.

Foto: fcvysocina

Zbrusu nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Mužstvo z Vysočiny vyhlásilo letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Po třech kolech měla Jihlava plný bodový zisk, když dokázala zvítězit s Ústím, Hlučínem a HFK Olomoucí. Ale poté klopýtla na hřišti svého dnešního soupeře a od té doby se její kouzlo pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadla z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačila na Žižkov ani Vítkovice. Poté nedokázala zvítězit doma ani s Bystrcí. Probudila se až v Třinci, který porazila 3:0. Od té doby bodovala pravidelně do minulého kola, v něm si připsala poprvé od utkání s Vítkovicemi porážku; nad síly svěřenců Milana Bokšy byla HFK Olomouc. Zápas navíc nedohrál důležitý muž sestavy Vysočiny - Michal Lovětínský. „Mám natažený vaz v kotníku a nemůžu pořádně běhat. Doktor mi řekl, že bude lepší, když zápas vynechám,“ konstatoval k dnešnímu utkání střední záložník, který v záloze nastupuje po boku špílmachra Vladyky. Červenou kartu v Olomouci obdržel Michal Kadlec a do dnešního zápasu tak stejně jako Lovětínský nezasáhne. „Jsou to dvě vynucené změny, ale my máme dostatečně široký a kvalitní kádr. Nemyslím, že by to mělo mít nějaký vliv na náš výkon. Prostě nastoupí jiní,“ komentoval obě absence Lovětínský.

Nováček 2. ligy z Jakubčovic vstoupil do letošního ročníku jako uragán, i když ještě v sezoně 2001/02 hrával okresní přebor. Překvapivě dlouho se držel v čele tabulky, ale na konci podzimu přišel výkonnostní útlum a do 4. jarního kola tak Jakubčovice vstupují z 5. příčky. V zimní přestávce se udála u tohoto celku změna na trenérském postu; novou akvizicí se stal známý Günter Bittengel, který na podzim působil ve vrcholném fotbale jako delegát. Pod jeho vedením zahájily Jakubčovice druhou poloviny ročníku vítězstvím s Blšany, kde 40letý Bittengel zakončil svou hráčskou kariéru a později si odbyl premiéru na lavičce jako trenér. Minulý týden se už jeho svěřencům rozhodně nevedlo podle představ; v derby podlehli Opavě 0:3. Chuť si v úterý spravili proti béčku Olomouce, které porazili těsně 3:2. „Jakubčovice představují velmi kvalitní tým disponující plejádou nesmírně zkušených exligových hráčů, jako jsou Langer, Baránek, Proházska či Krohmer. Ti se k určitým zápasům dokáží velmi motivovat, což bude jistě případ duelu v Jihlavě. Ostatně jsme se o tom přesvědčili na podzim, kde nás 1:0 porazili. Z našeho pohledu půjde o nesmírně důležitý duel, ve kterém připadá v úvahu pouze naše výhra,“ řekl k soupeři kouč Jihlavy Milan Bokša.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 1.45. Myslíte si, že Jakubčovice dnes potvrdí své dobré výsledky a odvezou si bod za remízu? Potom si vsaďte právě na ni - kurs je 3.65. Vítězství hostů ocenili bookmakeři stejné společnosti pěkným kursem 5.95.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.