Hlavní obsah

Rozjetý Santander hostí Real

Pouze s Barcelonou poznal během posledních 12 zápasů Racing Santander hořkost porážky. Díky této bilanci se posunul v tabulce na osmou příčku, ze které může útočit na umístění zajišťující v příštím ročníku evropské poháry. Potvrdit tuto formu se dnes pokusí proti Realu Madrid.

Článek

Racing Santander v poslední době překvapuje snad celé Španělsko. Do sezony vstoupil tradičně velmi špatně, z prvních pěti zápasů získal pouhé dva body. Jenže pak se vše v dobré obrátilo a svěřenci Miguela Angela Portugala jsou dnes se ziskem 44 bodů na 8. místě, přitom pouze 3 body za šestým Atleticem, jež si drží pozici znamenající účast v pohárové Evropě. Před třemi týdny vyplenili Portugalovi svěřenci nedobytnou Mestallu a poté zvítězili v gólové přestřelce 5:4 nad Bilbaem. Minulé zápas Santanderu se může znovu zapsat mezi úspěšné, protože v Seville se neboduje každý den a bezbranková remíza je tak velmi cenná. Hvězdou mužstva je 202 cm vysoký Srb Nikola Žigič, jenž nasázel v probíhajícím ročníku už 10 branek a tvoří údernou dvojici se španělským internacionálem Pedro Munitisem. Mužstvo ze samého severu Španělska je schopné uhrát dobré výsledky i na cizích hřištích, z 15 odehraných zápasů prohrálo pouze čtyři, jinak osmkrát remizovalo a třikrát dokonce vyhrálo. Dnes čeká Racing souboj s Realem Madrid, ve kterém bude hájit sérii 7 zápasů bez porážky. „Mám velmi dobrý vztah s Capellem a o jeho mužstvu toho tak dost vím,“ řekl kouč Portugal, který dnes má k dispozici kompletní kádr.

Bílý balet se před čtyřmi týdny dočkal po čtyřzápasovém půstu kýženého vítězství, když doma porazil Tarragonu 2:0. Nutno však podotknout, že hosté hráli již od 6. minuty o deseti a ve druhém poločase zkrátka na Real nestačili. Tímto vítězstvím odstartovali Capellovi svěřenci útok na titul. Po reprezentační přestávce uspěli jak s Celtou Vigo, tak i minulý týden s Osasunou. Té uštědřili porážku 2:0 díky brankám Raula Bravo a Robinha. Prodloužit tuto sérii vítězství se dnes pokusí proti nevyzpytatelnému Santanderu. „Jsou zde 3 týmy, které bojují o titul,“ komentoval vývoj na špici tabulky kouč Realu. Jeho mužstvo ztrácí v tuto chvíli na první Barcelonu 2 body a na druhou Sevillu bod. „Máme ohromnou šanci, zvláště proti Barceloně, která není momentálně v nejlepší formě,“ dodal Capello, který dnes může počítat s uzdraveným Michelem Salgadem. Karetní tresty už vypršeli Gutimu a Fernando Gagovi. Mimo hru jsou naopak David Beckham, Miguel Torres a Roberto Carlos.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin mírně favorizují slavnější Real Madrid, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.90. Pokud chcete zkusit remízu, nabízí se zajímavý kurs 3.25. A kdo věří, že Santander naváže na své poslední úspěchy a Real porazí, pak může svůj vklad znásobit vysokým kursem 3.75.

Reklama