Hlavní obsah

Baghdatis změří síly s Nalbandianem

Wimbledon je sice ve skluzu, ale i tak si zachoval svou volnou neděli a hráči si tak dopřáli odpočinku. Dnes se vše na travnatých londýnských dvorcích opět rozjede na plné obrátky. Mezi velkým počtem duelů bude i souboj Marcose Baghdatise s Davidem Nalbandianem.

Foto: ČTK/EPA

David Nalbandian z Argentiny.

Článek

Kypřan vstoupil do letošní sezony hůře než do té loňské, kdy byl ve finále Australian Open. Postupně se ale zlepšoval, z čehož pramenily úspěchy; triumfoval na turnaji v Záhřebu, finále si zahrál v Marseille, semifinále v Mnichově a ve čtvrtfinále skončil v Sydney a Doha. Silnou stránkou momentálně 16. hráče světa je to, že umí hrát velmi dobře na každém povrchu, což dokázal i na Roland Garros, kde dokázal přehrát několik dobrých hráčů a vypadl až s Rusem Andrejevem.

Svou výbornou formu si Baghdatis přenesl i na trávu, na které před Wimbledonem absolvoval turnaj v německém Halle. Konečnou mu zde vystavil až ve finále český tenista Tomáš Berdych, jenž se tak radoval vůbec ze svého prvního travnatého triumfu v kariéře. O Baghdatisovi se ví, že je na trávě velice silný, což dokázal přesně před rokem v Londýně, když se dokázal probojovat až do semifinále, kde podlehl Nadalovi. Uspět na Britských ostrovech chce určitě i letos a zatím jde tomuto cíli naproti; shodně 3:1 na sety uspěl nejdříve s Ernestsem Gulbisem a následně i Nicolasem Devilderem.

Dnes ho čeká rozhodně kvalitnější soupeř - dlouhovlasý Argentinec Nalbandian. Ten je v tuto chvíli na 25. příčce žebříčku ATP, což značí jeho v poslední době slabší formu. 25letý Nalbandian letos nezaznamenal žádný turnajový úspěch, o čemž vypovídá i zápasová bilance - 12 vítězství a 11 porážek.

Nedařilo se mu na hardu, ale ani vstup na oranžový povrch mu nevyšel zrovna nejlépe; v Monte Carlu sice přešel v prvním kole přes Itala Lizziho, ale následně podlehl po skreči Němcovi Kohlschreiberovi. Dohrát utkání Nalbandianovi nedovolila bolest zad. Ta však rychle odezněla a Nalbandian se dokázal probojovat do čtvrtfinále následujícího podniku v Barceloně. Následně odpočíval a šetřil síly na Roland Garros. V Paříži si sice poradil hned s několika soupeři včetně domácí hvězdy Monfilse, ale v osmifinále nestačil v tuhé bitvě na Davyděnka.

Tráva pro něj nikdy nebyla zdaleka oblíbený povrch, což dokázal v Halle, kde vypadl v prvním kole s Francouzem Gicquelem. Na Wimbledonu prozatím nezaváhal, na druhou stranu soupeři jako Zverev nebo Dancevic nemají moc velkou kvalitu. Ta přijde až dnes a každý je zvědavý, jak se s ní Nalbandian vypořádá.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Argentinec mírným outsiderem dnešního zápasu s kursem 2.05 na jeho vítězství. Sázka na to že do dalšího kola postoupí kyperský tenista je oceněna kursem 1.60.

Reklama