Hlavní obsah

Tursunov se utká ve finále s Dancevicem

Na tenisovém podniku v Indianapolis se včera událo velké překvapení. Turnajovou jedničku a největšího favorita na zisk titulu - Andyho Roddicka - vyřadil v semifinále ve dvou setech Kanaďan Frank Dancevic. Toho dnes čeká vůbec první finále na okruhu ATP, v něm změří síly s Dmitry Tursunovem.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

24letý Rus je v tuto chvíli 27. hráčem žebříčku ATP, když letos sehrál na okruhu 31 zápasů, z nichž vyhrál 18. I přes zajímavý počet vítězství, rodák z Moskvy letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy. Na dvou turnajích se mu však dařilo - do semifinále se probojoval na trávě v Nottinghamu a následně i na tradičním Queen's Club v Londýně. Právě na posledně zmiňovaném podniku změřil poprvé a prozatím naposled síly se svým dnešním soupeřem, s nímž si poradil hladce ve dvou setech.

Tráva letos Tursunovovi opravdu seděla, což dokázal i na závěrečném Wimbledonu, kde se podlehl ve třetím kole po tuhém boji Němci Haasovi. O další úspěch se pokoušel před týdnem v Los Angeles, avšak už ve druhém kole byl krátký na Vincenta Spadeu. Rozhodně lépe si momentálně vede v Indianapolis, kde si už poradil s Russellem, Gabajašvilim, Nishikorim a včera i velmi dobře hrajícím Američanem Querrym, který ve čtvrtfinále vystavil konečnou druhému nasazenému - Jamesi Blakeovi.

O vyřazení posledního amerického zástupce se včera překvapivě postaral Kanaďan Dancevic. 22 let starý rodák od Niagárských vodopádů prožívá tento týden skutečný sen. Hned na úvod si až 109. hráč světa poradil s turnajovou osmičkou Benjaminem Beckerem. Následně si poradil i s Argentincem Del Potrem, Rusem Kunitsynem. Svou spanilou jízdu ještě znásobil, jak už bylo zmíněno, včerejším vítězstvím s momentálně pátým hráčem světa.

„Když hrajte proti Roddickovi, tak musíte vydržet s maximálním výkonem po celou dobu zápasu,“ radí svůj úspěšný recept Dancevic. „Soustředil jsem se na každý krůček a hrál velmi razantně. jsem šťastný, že jsem postoupil do finále,“ zářil po včerejším zápase štěstím Kanaďan.

Myslíte si, že jeho účinkování na turnaji bude mít i šťastný konec? Jestliže ano, tak si na Dancevice vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.48. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte momentální formě a zkušenostem Rusa, pak využijte kursu 1.41.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.