Hlavní obsah

V Detroitu proti sobě nastoupí dva nováčci

Dva týmy, které se chtějí dotáhout na čelo své divize, se dnes utkají v Detroitu. Domácí Tygři odehrají třetí zápas v řadě proti hostujícím New York Yankees.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Hráči Detroitu mohou poslední dny jen těžko považovat za úspěšně. Minulý víkend sice vyhráli první zápas na půdě Yankees, ovšem další tři utkání prohráli. Podobně se jim vedlo i proti Clevelandu, který je v čele silné Centrální divize; v úterý tam Tygri vyhráli 6-2, v dalších dvou soubojích ale byli úspěšnější domácí a zvýšili tak svůj náskok na Detroit. Rozdíl mezi oběma týdny zůstává po posledních dvou zápasech stejný. Indiáni z Clevelandu jedno utkání s Kansasem prohráli a jednou uspěli a stejně se vedlo i Detroitu - v dramatickém prvním duelu porazili New York 9-6, ovšem včera nenašli recept na hostujícího nadhazovače Wanga a prohráli 2-7. Ani Yankees ale nejsou v nejlepší formě. Nejbohatší tým MLB, který na přelomu července a srpna porážel jednoho soupeře za druhým, má v posledních dnech výkyvy, kvůli nimž se stále nemůže dotáhnout na Boston. Baltimorem se s New Yorkem minulý týden rozloučil dvěma výhrami a třetí utrpěli další den proti Detroitu, který ovšem poté třikrát porazili. Další sérii proti Los Angeles Angels ale prohráli, když uspěli jen v posledním ze tří zápasů, a suverénně si nevedou ani v Detroitu, kde mají bilanci po dvou dnech 1-1.

Ve třetím utkání série se oba týmy budou muset spolehnout na nováčky, které letos povolaly z nižší ligy. Domácí nadhazovač Jair Jurrjens si svou premiéru mezi profesionály odbyl v polovině srpna na hřišti Clevelandu, kde během sedmi směn nechal na domácí metu doběhnout čtyři pálkaře Indiánů. Tento týden se ovšem Clevelandu pomstil. Na hřišti vydržel téměř stejně dlouho a Peraltův homerun byl jediným odpalem, který na něj hosté udělali. Phil Hughes na straně hostů vzbuzoval větší očekávání než Jurrjens, zatím si ale vede jen průměrně. Také on prohrál svůj první zápas a také on to v dalším napravil, když na začátku května především díky němu Yankees porazili Texas. V tomto utkání se ale zranil a na hřišti se znovu objevil až po třech měsících, kdy vyhořel proti slabému Kansasu. Následující utkání se mu vyvedlo, Clevelandu povolil na jeho hřišti jediný oběh, ovšem proti Baltimoru příliš nezazářil a naposledy selhal proti losangeleským Angels, kteří si proti němu doběhli pro pět bodů.

Dnes mu ovšem bookmakeři věří, a proto vypsali Yankees jako favority s kursem 1.67. Myslíte si, že Detroit oplatí hostům včerejší porážku a zvítězí? Potom si vsaďte na Tygry, kurs je 2.25.

Reklama